21 Ekim Basın Bayramı nedeniyle Şehir Kulübü’nde Çorum’da görev yapan basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kılıç, burada yaptığı konuşmada Çorum’da yaşanan trafik problemi ile ilgili İMO olarak yapmayı planladıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Meslek odalarının içerisinde bulunduğumuz 21. yy’da sadece üyelerinin mesleki sorunlarına değil, bulundukları şehirlerin vizyonlarına da katkı sağlamak zorunda olduğunu belirten Kılıç, “Bulundukları şehirlerin sosyal, kültürel, mevcut dinamiklerinin sorunlarına çözüm ortağı olmak zorundadırlar. Biz Çorum İnşaat Mühendisleri Odası olarak memleketimize nasıl bir faydamız olacağını düşündük ve şu an Çorum’un en önemli ve en büyük sorunu olarak trafik ve park sorunu üzerine odaklandık. Çorum’da yaşayan her hemşerimiz gibi bizler de Çorum’daki trafik ve park sorununun yaşam kalitemizi ve ruhsal sağlımızı bozduğunu görmekteyiz. Bu nedenden dolayı bir çalıştay, çözüm arayışı, beyin fırtınası yapmaya karar verdik” dedi.

Başlangıç olarak bir facebook sayfası kurduklarını, ardından da bu soruna yönelik bir çalışma komitesi oluşturacaklarını dile getiren Kılıç, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu çalışmaların sonucunu bir panelle noktalayıp rapor haline getirmeyi planlıyoruz. Çözüme yönelik bu raporu da gerekli yerlere iletmeyi planlıyoruz.

Burada şunu kesin bir dille ifade etmek istiyorum ki, yapacağımız bu çalışma ne bir siyasi içerik taşımaktadır ne de sorumluları yıpratmaya yöneliktir. Sadece çözüm arayışı odaklıdır. Ve Çorum’un bu kanayan yarasına bir neşter vurmaktır.

Şunu da belirtmek isterim ki, bu kurduğumuz facebook sayfasına gelen öneri ve çözüm dışındaki tüm makam ve kişilere yönelik eleştiriler anında silinecektir. Bizim amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değildir. Unutmayalım ki, hiç ummadığımız yerlerden ummadığımız fikirler çıkabilir. Bu facebook sayfası da bunun için kurulmuştur. Buraya gelecek çözüm önerilerini bütün Çorum halkından bekliyoruz.

Dün izlediğim bir haberi de size aktarmak isterim. Pide fırınında garsonluk yapan 10 yaşındaki üstün zekâlı bir çocuğu keşfeden bir öğretmenin hikâyesi. Bu küçük çocuk okuma güçlüğü çeken, okulunda başarılı olamayan bir çocuk. Babası bu sorununu müşterisi olan üstün zekâlılar derneği başkanı bir öğretmene iletiyor. Öğretmen küçük kızımıza şu soruyu soruyor:

‘Kalem, çilek, elma ve muz; bunlardan hangisi farklıdır?’ diyor. Doğal olarak hepimizin aklından geçen ‘kalem’ cevabını beklerken çocuktan ‘çilek’ cevabı geliyor. Öğretmenimiz sebebini sorduğunda ise küçük kızımız diğerlerinin ağaçtan geldiği çileğin ise topraktan geldiğini söylüyor. Şu an kızımız özel bir eğitim alıyor ve Türkiye’nin en başarılı öğrencileri arasında.

Diyeceğim odur ki, aramızda hiç keşfedilmemiş birçok cevherler olabilir. Ve bu cevherler Çorum’un trafik ve otopark sorununu çözebilir.”

ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim