Ekonomik krizin emekçiler açısından her gün daha derinden hissedildiği, tek adam rejiminin ağır siyasal baskı koşulları altında 31 Mart yerel seçimlerine gidildiğini söyleyen Cafer Gökmen, “Ekonomik krizin yükünü emekçinin sırtına yükleyen tek adam rejimi, sermayeyi kurtarmak için kamu kaynaklarını seferber ediyor. Krizin yeni zamlar, işten çıkarmalar, vergilerin daha da ağırlaştırılması, hak gaspları gibi en can yakıcı sonuçları ise iktidar tarafından yerel seçimler sonrasına ertelenmiş durumda” dedi.

Halkın taleplerinin, sorunlarının ve nasıl bir yerel yönetim istediklerinin 31 Mart öncesi gündem olmadığını aktaran Gökmen, “Geçim derdi, işsizlik, yoksulluk, betona boğulan yaşam alanları, sermayeye aktarılan kamu kaynakları, katledilen doğa, yandaşlara verilen ihaleler, belediye yolsuzlukları konu dışı. İktidarıyla, muhalefetiyle adaylar, aday adayları, pazarlıklar, seçim taktikleri etrafında dönen seçim tartışmalarına 'Artık yeter' diyoruz. Yerel seçim sürecinde emeğin, halkın, doğanın, çıkarlarını savunmak için mücadele edeceğiz“ şeklinde konuştu.

"AKP BELEDİYECİLİĞİNDE AYRIMCILIK ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞTİR"

Tüm kamusal yerel yönetim hizmetlerinin piyasalaştığını, belediyelerin şirketleştiğini söyleyen Gökmen, “AKP belediyeciliğinde, ihalede yandaş kayırma, işe alımda parti referansı gibi kayırmacılık, kamu hizmetinde, sosyal politikalarda ayrımcılık almış başını yürümüştür” ifadelerini kullandı.

"HALKIN SÖZ SAHİBİ OLDUĞU BİR YÖNETİM MODELİ”

Neoliberal yerel yönetim anlayışına ve bunun emekçiler üzerinde yarattığı yıkıma, krizle derinleşen sömürü ve yoksulluğa, tek adam rejiminin yerel yönetim programına karşı emeğin, halkın, doğanın çıkarlarını savunmayı sürdüreceklerini vurgulayan Gökmen, “Çorum’da AKP belediyeciliğinin yarattığı talan ve yıkımı gözler önüne sereceğiz. Bu gerçeklikten hareket ederek, Çorum’u ilgilendiren tüm konularda halkın söz sahibi olduğu bir yönetim modeli için mücadele edeceğiz” dedi.

“HALKIN SÖZ VE KARAR HAKKINI SAVUNACAĞIZ”

Seçim sürecindeki tüm antidemokratik, hukuksuz uygulamalara ve halka yönelik baskı siyasetine karşı mücadele edeceklerini kaydeden EMEP Çorum İl Başkanı Cafer Gökmen, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak kentte 2 yılı aşkın bir süredir yerel yönetimlere ilişkin çeşitli etkinlikler organize ettiklerini anımsatarak, platform bileşenleriyle birlikte Çorum halkının söz ve karar hakkını savunacaklarını bildirdi.

Çorum’da halkın örgütlü yan yana gelişini, dayanışmasını, direnme imkânlarını büyütecek her türlü çabanın Emek ve Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Gökmen, “Biliyoruz ki seçim sonrası krizin 'ertelenen' sonuçları emekçilerin üzerine yıkılmak istenecek. Biliyoruz ki tek adam rejiminin halka yönelik saldırıları sürecek. Tam da bu nedenle, Çorum için, yaşadığımız kent, emeğimiz ve geleceğimiz için mücadeleyi, örgütlenmeyi seçiyoruz” diyerek, tek adam rejimi ve AKP’nin geriletilebilmesi adına tüm ezilenleri, yoksulları, işçileri, kadınları ve gençleri iş-ekmek-özgürlük mücadelesi etrafında birleşmeye davet etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim