Program öncesi konuşan Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Anadolu, sevginin, kardeşliğin, barışın ve bir arada yaşamanın yurdu. Anadolu’da var olan bu değerlerin kazanılmasında, tarihi şahsiyetlerin rolü çok büyük. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi düşünce insanlarını çıkaran bu topraklar yeniden sevginin, barışın ve kardeşliğin toprakları oluyor. Bu anlamda Hacı Bektaş Veli’nin düşüncesi, felsefesi ve bugüne aktarılması konulu programı düzenleyen Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetimine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Âdem Korukçu, da yaptığı konuşmada günümüzde en çok ihtiyaç duyulan şeyin birlikte yaşama yetisi olduğunu söyledi. Korukçu, “13. yüzyıldan bu yana ışığıyla Asya, Afrika ve Avrupa’yı aydınlatan Hacı Bektaş Veli’nin Türk kültür ve düşünce tarihi içerisindeki yeri çok önemli. Ahmet Yesevi geleneğinin önemli bir temsilcisi olan Hacı Bektaş Veli’nin bugüne ışık tutan bir felsefesi var. Bu manada Çorum, Hacı Bektaş Veli felsefesini ve düşüncesini yaşayabilen, Anadolu kardeşliğinin tesis edildiği bir şehirdir.” diye konuştu.
Birlik ve beraberliğin en güzel biçimde ifade edildiği programda söylenen deyişler ve semah, katılanları adeta mest etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim