Ahmet Sami Ceylan, Çorum Merkez ve 13 ilçede faaliyet gösteren büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda dün gerçekleştirilen etkinlikte İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve diğer Birlik başkanlarının yanı sıra çok sayıda besici ve çiftçi hazır bulundu.

Toplantıda sırasıyla kürsüye gelen Yılmaz Kaya, Erhan Akar ve Halil İbrahim Kaya, Çorum’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi adına çok önemli adımlar atıldığını belirterek, bu çalışmalarda önemli katkılar sağlayan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a teşekkür ettiler.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın çiftçi ve besicilere yönelik projeler hakkında bir sunum yapmasının ardından söz alan Milletvekili Ceylan, sertifikalı tohum üretminde Çorum’u üs hâline getirmek istediklerini belirterek, “Sertifikalı buğday ve arpa tohumunu kendimiz daha ucuza üreteceğiz ve dışarıya satacağız.” dedi.

Çorum çiftçisine daha önce 400 bin TL.’lik silaj makinesi kazandırdıklarını anımsatan Ceylan, 1 milyon 200 bin TL.’lik yeni bir silaj makinesi alınacağının müjdesini verdi.

Alaca’ya hayvancılık alanında Organize Sanayi Bölgesi kurulmakta olduğunu kaydeden Ceylan, buradan olumlu sonuç alınması hâlinde Sungurlu – Uğurludağ – İskilip üçgeni ile Mecitözü dolaylarına da aynı şekilde OSB kurmayı hedeflediklerini söyledi.

“ARTIK KENEVİR ÜRETİMİ YASAK OLMAYACAK”

Türkiye’de kenevir üretimi yapılacak 19 ilden birinin Çorum olduğunu anımsatan Milletvekili Ceylan, “Kenevir üretimi uzun yıllar boyunca Amerikalı 3 ailenin tekelinde oldu. Bu aileler, keneviri olumsuz şekilde lanse ederek tüm dünyada üretimini yasaklı hâle getirdiler. Hâlbuki kenevir bitkisi kanser tedavisinden kâğıt üretimine, asfalt, plâstik, kozmetik ve yalıtım sektörüne kadar pek çok alanda kullanılabiliyor. Proteini en yüksek bitki olan kenevir hayvancılıkta da en ideal besin olarak öne çıkıyor. Tüm bu nedenlerden dolayı artık ülkemizde de kenevir üretimi için adım attık. Bu konuda belirlenen 19 il arasında Çorum da var. Dünyada yıllık cirosu 100 milyar dolar olan ve katma değerleriyle 300 milyar doları bulan kenevir üretiminden artık Çorum da pay alacak. Bu, Çorum için çok önemli bir fırsat.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim