Alınan bilgiye göre Dodurga İlçesi'ne bağlı Kirenci Köyü'nde yaşayan 48 yaşındaki Meryem Koçak, geçtiğimiz Cuma günü halsizlik ve kanama şikayetiyle Dodurga İlçe Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan müdahale sonrasında Koçak, evine gönderildi. Ancak Meryem Koçak’ın kanamaları artarak devam edince yakınları bir kez daha Dodurga İlçe Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bu kez doktorlar kene ısırmasına bağlı oluşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından şüphelenerek Meryem Koçak'ı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti.

Burada yapılan muayenede Meryem Koçak'ın vücudunda kene ısırmasına dair bir iz bulamadı. Ancak kadın KKKA şüphesiyle tedavi altına alındı. Yapılan tedaviye rağmen Koçak sabah hayatını kaybetti. Koçak'ın kesin ölüm nedeninin yapılan tetkiklere göre laboratuvar sonucuyla belli olacağı belirtildi.

Öte yandan sabah saatlerinde cenazeyi almak için Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Meryem Koçak’ın yakınları, iddiaya göre 8 saat sağlık ekibi bekledi. Koçak’ın eşi 49 yaşındaki İsmail Koçak sağlık ekibinin geç gelişine tepki göstererek “Bir oraya gönderiyorlar bir oraya gönderiyorlar. Bu adamlar neden bu saate kadar bekletiyorlar? Bize neden eziyet ediyorlar” dedi.

Meryem Koçak'ın cenazesi bulaşıcı hastalık riskine karşı koruyucu kıyafetler giyen ekipler tarafından morgdan alınıp araca konularak toprağa verilmek üzere Kirenci köyüne götürüldü. Cenaze yine sağlık ekibinin gözetiminde toprağa verildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim