Hastane şimdi, gerek uzman kadrosu, gerekse fiziki altyapısı yönünden “mükemmel”e doğru yol alıyor. 
Başhekim, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gökhan Bilgili de, 65 olan yatak kapasitesini 130’a çıkardıklarını ve tüm alanlarda yenilendiklerini belirtirken, “Halkımızın güveniyle büyüdük. Bu güvene lâyık olabilmek için de azami çabayı gösteriyoruz” ifadesini kullandı.

Başhekim Uzm. Dr. Gökhan Bilgili:
“HALKIN GÜVENİYLE BÜYÜDÜK”
Çorum halkına sağlık alanında uzun yıllardır hizmet veren Çorum Özel Hastanesi, ek hizmet binası ve yenilenen tüm alanlarıyla büyümeye devam ediyor. Çorum Özel Hastanesi, kentin ilk özel hastanesi olmasının yanı sıra her geçen gün kendini yenilemesi, hizmet çeşitliliğini artırması ve zengin kadro yapısıyla önemli bir ihtiyacı karşılıyor.
Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Bilgili, kurumun 1991 yılında görüntüleme ünitesi olarak sektöre girmesi ve 1994 yılında hastaneye dönüştürülmesinden bugüne yaşadığı gelişim sürecini ÇORUM HABER’e anlattı. Arkadaşımız Elif Suar Turalı, Başhekim Bilgili’yle kapsamlı bir görüşme yaptı.
Hastane Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gökhan Bilgili, ek hizmet binasının hizmete girmesiyle birlikte 65 olan yatak kapasitelerini 130’a çıkardıklarını belirterek, “11.000 m2’lik kapalı alanıyla dev bir sağlık tesisi olan Çorum Özel Hastanesi, otel konforunda sunduğu sağlık hizmetleriyle şehir halkının güvenine layık olmayı sürdürüyor. Ayrıca 320 çalışanıyla ilimiz için önemli bir istihdam olanağı sağlıyor.” dedi.

Arkadaşımız Elif Suar Turalı, Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili’yle görüştü.

“23 YILDIR YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜYÜZ”
Çorum Özel Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gökhan Bilgili, Çorum halkının güveniyle büyümeye, hizmet kalitesini artırmaya ve farklı hizmetler sunmaya devam ettiklerini söyledi.
Başhekim Gökhan Bilgili, kurulduğu günden bu yana Çorum Özel Hastanesi’nin sürekli gelişme gösterdiğini belirterek, özellikle son yıllarda Çorum dışında çevre il ve ilçelerden de yoğun bir hasta potansiyeline eriştiklerini vurguladı.
Hastanenin tarihçesinden de söz eden Başhekim Bilgili, 1991 yılında görüntüleme ünitesi olarak sektöre adım atan kurumun 3 yıl sonra hastaneye dönüştürüldüğünü anımsatarak, “Bu süreç boyunca daima yeniliği ve gelişimi kovalayan bir misyonla halkımıza hizmet sunduk. Sağlık alanında pek çok yeniliği Çorumlular’la buluşturmanın mutluğunu yaşadık. Giderek artan hasta yoğunluğuna mevcut binamızın yeterli olmadığını düşünerek 2013 yılında başladığımız ek binamızı 1 yıl gibi çok kısa bir sürede tamamlayıp Temmuz 2014’te faaliyete soktuk. Şu an itibarıyla 11.000 m2’lik kapalı alanıyla dev bir sağlık tesisine dönüşen Çorum Özel Hastanesi, otel konforunda sunduğu sağlık hizmetleriyle şehir halkının güvenine layık olmayı sürdürüyor. Tüm Çorum halkının da bu önemli tesisle gurur duyması gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Başhekim Gökhan Bilgili, İşletme Müdürü Türker Cengiz (Solda) ve Muhasebe ve Finans Müdürü Mahir Ekici ile birlikte…

“OTEL KONFORUNDA ODALAR”
Ek binanın hizmete girmesiyle birlikte yatak kapasitelerini de artırdıklarını kaydeden Başhekim Bilgili, şunları söyledi:
“Çorum Özel Hastanesi olarak 65 yatak olan kapasitemizi 130 yatağa çıkardık. 63 adet tek kişilik hasta odası, 9 adet de çift kişilik hasta odası tedavileri süren hastalara otel konforunda hizmet vermektedir. Odalarda hasta refakatçilerinin de konforunu sağlayan Çorum Özel Hastanesi; uydu yayınlı TV, telefon, buzdolabı, 24 saat kafeterya hizmeti ile hastalarına rahat ve güvenilir bir hizmet sunmaktadır.”

Çorum Özel Hastanesi’nin uydu yayınlı TV, telefon ve buzdolabı bulunan hasta odaları âdeta otel konforunda…

KAPSAMLI “YOĞUN BAKIM”
Çorum Özel Hastanesi’nin büyüme çizgisinde en önemli hizmetlerden birinin yenilenen ve yatak sayısı artırılan Yoğun Bakım bölümleri olduğuna vurgu yapan Bilgili, 41 olan erişkin yoğun bakım yatak sayısına Bölge’deki diğer sağlık kurumlarının ulaşamadığını kaydetti. Bilgili şöyle devam etti:
“Yoğun bakım ünitelerinde 18 adet ventilatör solunum cihazı bulunan Çorum Özel Hastanesi şu anda 2. Basamak (Bir ya da daha fazla organ veya organ sistemlerinde ciddi işlev bozukluğu nedeniyle yoğun bakım gereksinimi olan hastaların yaşamsal göstergelerin izlendiği, hasta takip ve tedavisinin 24 saat esasına dayalı olarak kesintisiz sağlandığı) hastalara Yoğun Bakım hizmeti sunmaktadır. 2016 yılı ilk ayları içerisinde 3. Basamak hastaları da kabul etmeye hazırlanan hastanemiz, gerekli girişimleri başlatmış ve onay beklemektedir.
Ayrıca Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 8 adet kuvöz ve 3 adet yenidoğan ventilatör cihazıyla 2. Basamak Yenidoğan hastalarına modern ve güvenli bir ortamda hizmet vermektedir.”

Çorum Özel Hastanesi’nin Yoğun Bakım Ünitesi’nin girişi…

8 adet kuvözle birlikte 3 adet ventilatör cihazı bulunan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi…

TEKNOLOJİK AMELİYATHANELER
Hastane kapasitesini artırırken cerrahi hizmetlere de önem verdiklerini dile getiren Gökhan Bilgili, 2 olan ameliyathane salon sayısını 5’e yükselttiklerini bildirdi. Başhekim Bilgili, “Hasta güvenliğini hedefleyen sterilizasyon sistemi, hepafiltreli havalandırma sistemi, teknolojik anestezi ve cerrahi ekipmanlarının kullanıldığı ameliyathanelerimizde her türlü cerrahi vakaya müdahale edebilecek yeterlilikte teknik ekipmanımız ve personelimiz bulunmaktadır.” dedi.

Çorum Özel Hastanesi’nin ameliyathanelerinde her türlü cerrahi vakaya müdahale edebilecek yeterlilikte teknik ekipman ve personel bulunuyor.

Doğumhaneden bir görünüm…

ÖZEL HASTANE’DE HIZLI VE GÜLER YÜZLÜ POLİKLİNİK HİZMETİ
Çorum Özel Hastanesi’nin 23 yıllık geçmişinde poliklinik hizmetlerine ayrı bir önem verildiğini aktaran Gökhan Bilgili, şöyle devam etti:
“Hastanemiz uzman ve tecrübeli bir kadroyla çok sayıda branşta hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş ve bu alanda öncülük etmiş bir kuruluştur. 4 Kadın Hastalıkları ve Doğum, 2 Çocuk Hastalıkları, 2 Dahiliye, 2 Genel Cerrahi, 2 Ortopedi ve Travmatoloji, 2 Anestezi ve Reanimasyon, Kardiyoloji, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları, Dermatoloji (Cildiye), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Üroloji, Göz Hastalıkları, Radyoloji ve Biyokimya Laboratuvarı Uzmanları ile toplamda 24 uzman hekim, 5 pratisyen (Acil hekimi), Diyetisyen ve Psikolog ile geniş bir kadroya sahiptir. Çorum Özel Hastanesi, 2016 yılı içerisinde eklenecek diğer branş ve hekimlerle uzman hekim kadrosunu daha da güçlendirerek hizmet çeşitliliğini ve kalitesini arttırmayı hedeflemektedir.”



Çorum Özel Hastanesi’nin polikliniklerinde hızlı ve güler yüzlü bir şekilde hizmet veriliyor.



Başhekim Gökhan Bilgili, poliklinikte bir hasta kabulünde…

KESİNTİSİZ “ACİL SERVİS”
Başhekim Bilgili, Hastane ek binasının açılmasının ardından ana binada bulunan Acil Ünitesi’nin revizyonunu da tamamlayarak Çorum halkına yakışır bir şekilde düzenlediklerini belirterek, “24 saat kesintisiz hizmet veren Acil Servisi her gün 17:00 ile 24:00 saatleri arasında çift hekim ve poliklinik ile hızlı ve güvenilir şekilde, gelen acil hasta taleplerini karşılamaktadır. Acil ünitesinde 3 bayan, 3 erkek ve 3 çocuk olmak üzere toplam 9 gözlem yatağı ayrı odalarda hastalara hizmet vermektedir.” diye konuştu.

Özel Hastane’nin Acil Servisi de revizyondan geçirildi.

Acil Ünitesi’nde erkek, kadın ve çocuklar için ayrı ayrı hizmet sunan 9 gözlem yatağı bulunuyor.

KAPSAMLI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON LABORATUVARI
Başhekim Gökhan Bilgili, Hastane’nin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde yüksek standart, güven ve güler yüzü bir araya getirmeyi başardıklarını kaydederek şunları söyledi:
“Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde tüm hastalara yakın ilgi gösterilmekte, hastanın ağrısını gidermek ve hastalığını iyileştirmek için aldığı egzersiz doğrultusunda uygun tedavi ekibimiz tarafından plânlanıp uygulanmaktadır. Nörolojik, ortopedik, pediatrik, geriatrik ve romatolojik hastalıklarda rehabilitasyon uygulanırken, diğer tüm kas-iskelet sistemi hastalıklarında ise önce ağrı tanısı konulur, ardından oluşum nedeni saptanarak tedavisi yapılır. Ayrıca ünite bünyesinde topuk dikeni tedavisi de yapılmaktadır.”

Küçük bir hastaya fizik tedavi uygulanırken…

ESTETİK VE GÜZELLİK MERKEZİ
Estetik ve Güzellik Merkezi’nde uzman bir ekip tarafından teknolojik cihazlarla yapılan uygulamalarda modern yöntemler kullanılıyor.

UYKU LABORATUVARI
Başhekim Gökhan Bilgili, Çorum’da ilk kez uyku problemi çeken hastalar için Özel Hastane bünyesinde “Uyku Laboratuvarı” kurduklarını belirterek, şu bilgileri paylaştı:
“Horlama ve nefes durması, nefes darlığı ile uyanma ve gündüz aşırı uyku hâli; uyku apnesinin belirtisi olabilir. Bu gibi şikâyetlerin teşhisi için uyku laboratuvarında inceleme yapılması gerekmektedir. Hastane bünyesinde kurulan uyku laboratuvarında uyuma problemi olan hastalar gece uyurken tetkik edilmekte ve göğüs hastalıkları uzmanı tarafından tedavi uygulanmaktadır.”

Uyku problemi çeken hastaların gece ağırlandığı özel bölümler, lüks bir otel odasından neredeyse farksız…

ÖZEL HASTANE’DE MODERN TETKİK VE GÖRÜNTÜLEME ÜNİTELERİ, LABORATUVARLAR
Hastanenin büyürken hem kapasitesini arttırdığını hem de daha iyi bir hizmet sunabilmek için teknolojik yatırımlarını sürdürdüğünü ifade eden Bilgili, bu süreçte yeni MR cihazı, kapsamlı kardiyoloji laboratuvarı, endoskopik taş kırma, holmium lazer ve uyuyarak endoskopi gibi bölümleri daha da modernleştirdiklerinin altını çizdi. Görüntüleme hizmetlerinin en kısa süre içinde randevu verilerek yapıldığını belirten Bilgili, “Tecrübeli uzman kadromuz eşliğinde en kısa sürede hastalarımıza en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışıyoruz. Özellikle hastaların en çok zorlandığı bölüm olan endoskopide uzman doktorumuz tarafından damardan verilen ilaç sayesinde hasta uyurken hiçbir şekilde öğürme ve kusma olmadan endoskopi işlemleri yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Bir hastanın MR’ı çekilirken.

Özel Hastane’ de farklı hastalıklar için endoskopik müdahaleler yapılmakta…

Hastane’nin modern laboratuvarı teknolojik cihazlarla yenilendi.

Görüntüleme merkezinde randevu birimi…

Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Gökhan Bilgili

MUTFAK, YEMEKHANE, ÇAMAŞIRHANE, GÜVENLİK
Hastane bünyesindeki mutfak bölümünde yemeklerin diyetisyen kontrolünde hazırlandığını vurgulayan Başhekim Bilgili, “Hastalara uygun diyetler ve öğünler, kişiye özel hazırlanarak hasta ve refakatçilerine sunulmaktadır. Ayrıca hastane personeline de yemek hizmeti verilmektedir. Uygun hijyen koşullarında faaliyet gösteren mutfak bölümümüz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ruhsatı ile çalışmaktadır. Yine hastanemiz çamaşırhane, temizlik ve güvenlik hizmetlerini de kendi bünyesinde vermektedir. 2015 yılında kurulan ve günlük 2000 kg çamaşır yıkama kapasitesine sahip ünitede hastane ihtiyaçlarına anında cevap verecek biçimde bir organizasyon kurulmuştur.” şeklinde konuştu.

Mutfak bölümünde diyetisten kontrolünde hazırlanan yemekler hastaların yanı sıra refakatçilerine de sunuluyor.

İşletme Müdürü Türker Cengiz, Hastane’nin yemekhanesinde…

Çorum Özel Hastanesi’nin çamaşırhanesi günlük 2000 kg yıkama kapasitesine sahip…

- Elif Suar TURALI ve Recep SERBES’in Özel Haberi -
Editör: TE Bilisim