AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplayan herkesin başvurabileceğini ifade ederek kendine ve fikirlerine güvenenlerin aday olması gerektiğini dile getirdi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Nükhet Hotar, Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar getirilen kazanımları daha da ileri götürmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

16 Nisan'da yapılacak olan 18 maddelik Anayasa değişikliği referandumu öncesinde gündemde asılsız bilgilerin dolaştığını ifade eden Hotar, yapılan değişiklik ile rejimin değişmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. 1923'te Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle birlikte bizim rejimimiz belli oldu. Türkiye'nin rejimi 1923'te ilan edilen Cumhuriyettir ve hiçbirimizin bununla bir sorunu yoktur. Biz şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin mensupları olarak yaşamaktan bu aziz milletin birer ferdi olmaktan onur duyan kişileriz” dedi.

Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmesini istediklerini anlatan Hotar, vesayetleri kaldırmak, askeri darbeleri sonsuza dek ortadan kaldırmak, demokrasiyi güçlendirmek, bunların önündeki tüm engelleri kaldırmak için yeni bir hükümet sistemine ihtiyaç duyulduğunu bu sistemin adının da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu söyledi.

Ortaya atılan başka bir yalanın ise tek adam meselesi olduğunu anlatan Hotar, iradenin sağlıklı işlemesi için yönetimlerde tek yetkili olduğunu dünyadaki ülkelere bakıldığında başta yetkili bir insanın bulunduğunun görülebileceğini söyledi. “Yetkilerin toplandığı yönetimlerin çift başlılığın olmadığı tek bir yetkili olacak. Burada önemli nokta şu, kuvvetler ayrılığı denen demokrasiyi oluşturan ana unsurlar birbirine hakim olmayacak ya da birbirinin altında kalmayacak. Yürütme Yasama ve Yargı. Şimdi maddelere tek tek baktığımızda şunu görüyoruz. Bu üç oluşumun da içerisinde bir kuvvet yığılması var. Yani bir güçlenme var. Ama hiçbirinin birbirine üstünlüğü ya da birbirinden geri kalması söz konusu değil. Dolayısıyla önemli olan sistemdeki temel yapıların güçlü olması ama tabi ki bunları idare edecek yöneticinin bir tane olmasıdır. Tek adamın meclisi fesih etmesi diye çok sık konuşulan bir şey var. Hâlbuki burada meclisin fesih edilmesi değil, meclisin seçime götürülmesidir, söz konusu olan. Cumhurbaşkanı bazı sebeplerden dolayı meclisi seçime götürebilir. Ama o zaman ne olur. Cumhurbaşkanı iki seçim hakkına sahip, meclis vekiller seçilebildiği ya da aday gösterilebildiği sürece bu hakka sonsuz sahip. Yani tek adam dediğiniz Cumhurbaşkanı Meclisi seçime götürme kararı alacak, kendinin bir dönem hakkını yakmış olacak meclistekilerin sonsuz seçilme haklarından bir tanesi gitmiş olacak, seçim sonunda tekrar seçilip seçilemeyeceği belli bile değil. Dolayısıyla bu kadar çok kullanılan 'meclisi fesih edecek seçime götürecek, yeni vekilleri seçecek, sonsuza kadar kalacak' gibi yalanları biz bir kere buradan doğrusuyla değiştirmek zorundayız. Nüfusumuz artıyor, seçilme yaşını düşürdük dengesiz bir milletvekili seçilme oranı var. Falanca ilde 130 binde bir vekil seçiliyor, diğerinde 30 binle seçiliyor. Burada olabildiğince denge sağlamak için milletvekili sayısı artırıldı. Bu da yine daha iyi bir demokrasi daha iyi kuvvetler ayrılığında bir büyüklük sağlamak için çok önemliydi ve bunun için yapıldı” diyen Nükhet Hotar, konuşmasında yargı bağımsızlığı ile ilgili iddiaları da cevapladı. Yargının bağımsız olması gerektiğini ancak bunun yetmediğini söyleyen Hotar, bu pakette tarafsızlığı da eklediklerini kaydetti. Bağımsız ve tarafsız yargının herkese lazım olduğunu vurgulayan Hotar, yargıyı daha da güçlendirmek için uğraştıklarını kaydetti.

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu seslenerek, “Kendine, fikirlerine güveniyorsan aday ol. Daha iyi yönet. Sen seçil. Niye kefenini giyip bu yola çıkan kişiyi yıpratmak için yalan yanlış gece gündüz uğraşıyorsun” diyen Hotar, bu noktaya gelinmesinde kendilerine destek olan MHP Lideri Devlet Bahçeliye de teşekkür etti. MHP’lilerin desteğini istediklerini söyleyen Hotar, CHP seçmenlerine de seslenerek yönetimin hata yapabileceğini ve terör unsurlarına destek veren kişilerle beraber görüntü verdiklerini, CHP’lilerin de bundan sıkıntı duyduğunu çok iyi bildiğini söyledi.

Herkesin geminin içerisinde bulunduğunu ve geminin batması duruunda herkesin birlikte batacağını anlatan Nükhet Hotar, “Siyasi görüşü etnik yapısı inancı ne olursa olsun hepimiz bu ülkede yaşıyoruz hiçbir yere gitmeyiz de o yüzden bu ülkeyi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında görmeyi hepimiz istiyoruz. Çocuklarımız daha iyi bir ülkede yaşasın hepimiz istiyoruz. O halde ülkenin kaderinin döneceği böyle bir noktada böyle bir referandumda lütfen oylarımızı evet olarak kullanalım.  CHP'li seçmenden AK Partili olmayan herkesten tüm bu hususları değerlendirmelerini rica ediyoruz. Recep Tayip Erdoğan her türlü riski göze alarak aday olacak. Ama diğerlerini neden göremiyoruz. 100 bin imza toplayan herkes aday olabilir. Yüzde 5'i geçen her partinin genel başkanı 100 bin imza toplayan herkes aday olabilir. Böyle bir demokrasi var. Kendine fikirlerine güveniyorsan gel aday ol daha iyi yönet sen seçil. Niye 'bu yolda kefenimi giydim yola çıktım' diyen bir kişiyi yıpratmak için gece gündüz uğraşıyorsun. Sen aday ol seçilmek için uğraş. Ama bu zor, hayırların çıktığı mekanizmalara odaklara bakalım. Onların oklarını karşılamak çok zor. Bu kadar yalan yanlış iftirayı karşılamak çok zor. Bunlara karşı durabilen tek bir güç var o da Allah'a olan inanç halkına olan inanç” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim