CHP heyetinin ziyaretinde mahallesinin sorunlarına ilişkin bilgi veren Şahin, mültecilerle ilgili büyük sorunların yaşandığını kaydetti.
Mahallesinin sınırları içerisinde olan Âşıklar Tepesi’ndeki parkta hemen hemen her gün olay çıktığını belirten Şahin, “Oradaki halı sahada mahallenin çocukları artık top oynayamıyor. Sürekli toplu halde geziyorlar. Ben bu mahallenin muhtarı olduğum halde Âşıklar Tepesi’ndeki parkta kendimi yabancı gibi hissediyorum” dedi.
Mültecilerin artık fuhuş ve uyuşturucu gibi adli olaylara da karıştığını özellikle vurgulayan Muhtar Şahin, “Bunların tamamı adliyeye intikal etmiş olaylar. Bu konuları Vali Ahmet Kara’ya da aktardım. Ancak kendisi ‘mültecilerle ilgili herhangi bir sıkıntı yok’ diye açıklama yapabiliyor.
Mültecilerin Çorum’a kabulünün engellenmesini istiyoruz. Yozgat’a, Çankırı’ya gönderilen birçok mülteci kaçak yollarla Çorum’a geliyor. Tüm bunlara ne yazık ki göz yumuluyor. Kızlarımız, kadınlarımız sokağa çıktığında tedirginlik yaşıyor. Artık bu soruna bir çözüm bulunmalı” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim