Büyük Birlik Partisi Çorum İl Teşkilâtı, seçim çalışmaları kapsamında farklı kurumlara ziyaretlerini sürdürüyorlar.
BBP İl Başkanı Erdal Özkan öncülüğünde Merkez İlçe Başkanı Aziz Döngel, İl Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Demirci ile BBP Çorum Milletvekili Adayları Nihat Argut ve Halil Topşahin bu kapsamda Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Ziyarette konuşan BBP Çorum 1. Sıra Milletvekili Adayı Nihat Argut, BBP iktidarında yargıyı yeniden bağımsız hâline kavuşturacaklarını belirterek, “Yargı reformunu vatandaşların, baroların ve mahkemelerin görüş, öneri ve taleplerini dikkate alarak gerçekleştireceğiz.” dedi.
Yargıyı yürütmenin baskısından kurtaracak düzenlemeleri mutlaka hayata geçireceklerini aktaran Nihat Argut, “13 yıllık AKP iktidarında yargıya güven kalmadı. Yargının iyice itibar kaybettiği, yürütmenin güdümüne sokulduğu bir dönem yaşıyoruz. AKP, kendi yolsuzluklarını örtbas etmek için yargıyı neredeyse ortadan kaldırdı. Hâlbuki adalet, devletin temelidir. Adalet olmayan yerde sosyal barıştan ve huzurdan bahsetmek mümkün değildir. Yargı, bir an önce yürütmenin baskısından kurtarılmalıdır. Bu yönde gerekli düzenlemelerin en kısa sürede yapılması gerekir. Büyük Birlik Partisi olarak yargıyı bağımsızlığına kavuşturacağız. HSYK’yı HYK ve SYK olmak üzere ikiye ayıracağız. Çünkü iddia makamı ile karar makamı aynı çatı altında olmaz. Ayrıca savunmanın kutsallığı ilkesi gereği savcılarımız ve avukatlarımız arasında denkliği sağlayacağız. Yani iddia makamının savunma makamı üzerindeki baskısını ortadan kaldıracağız.” diye konuştu.
BBP Çorum Milletvekili Adayı Nihat Argut ayrıca Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili görüşlerini aktararak İnsan Hakları İhtisas Mahkemeleri kuracaklarını sözlerine ekledi.
Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, BBP Heyeti’ne 1 Kasım seçimlerinde başarı dileklerini iletti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim