Vali Necmeddin Kılıç, İş ve çalışma hayatını düzenlemenin, kaliteli bir yönetimin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek Türkiye’nin kayıt dışı istihdamda önemli bir ışık yakaladığını, kayıt dışı oranının düşmesinin yapılan çalışmaların olumlu sonuç verdiğinin birer göstergesi olduğunu kaydetti.

“Türkiye’de kayıt dışı istihdam işveren yanında çalışanlar arasında neredeyse sıfırlanmıştır ancak kendi işini yapan kesimde sorun devam etmektedir” diyen Vali Kılıç, bu konuda tarımdan geçimini kazananlara ve esnafa dikkat çekti.

Türkiye’nin dinamik bir ülke olduğunu belirten Vali Necmeddin Kılıç, 10 yıl önce Türkiye’nin yasadışı geçiş konumundayken şimdi ise hedef ülke durumuna geldiğini kaydetti.

Türkiye’de 2 milyon Kafkas kökenli insan yaşarken Suriye’den gelenlerin sayısının ise 3.5 milyonu bulduğunu dile getiren Vali Kılıç, bu kişilerin yarısına yakınının kayıt dışı olarak çalıştığını vurguladı. Rakamlara bakıldığında Türkiye’de işsizlik bulunmadığını iş beğenmeme bulunduğunu vurgulayan Vali Kılıç, satın alma ve refah bakımından Türkiye’nin Avrupa ülkelerinden aşağı olmadığını söyledi.

(Erkan BAYATLI) 

Editör: TE Bilisim