Çorum Eğitim Kültür Vakfı (ÇEKVA), İstanbul ve çevresindeki iş insanları, bürokratlar ve sivil toplum temsilcilerini buluşturup kaynaştırmak amacıyla düzenlediği yemek, yaklaşık 250 kişinin katılımıyla, Şişli Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıya Vakıf Başkanı Avni Çelik, Onursal Başkan Prof.Dr. Ahmet Samsunlu, Başkan Yardımcıları Erdem Çenesiz ve Özgür Tezel, Yönetim Kurulu üyeleri İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Prof.Dr. Dilek Yılmazcan, Ahmet Kış ve Çekva Kadınlar Kolu Başkanı Nihal Berkay katıldılar.

İSKİLİP DOLMASI “SARAY YEMEĞİ”
Yemekte konuklara, Çorum'un TSE belgeli mahali yemeği olan İskilip Dolması ikram edildi.
Yemeğin sunulması esnasında geleneklere uygun açılış seremonisi yapıldı ve dolmanın tarihçesi anlatıldı. Osmanlı'nın askerlerine bu yemeği, uzun süre tokluk hissi vermesi nedeni ile savaşa giderken verdiği , Evliya Çelebi’nin de Seyahatname’sinde ‘saray yemeği’ olarak İskilip Dolmasından bahsettiği ifade edildi. Daha sonra hazırlanışı ve yapılışı anlatılarak, İskilip Dolmasını Çorum'un patent almış tek yemeği olduğu vurgulandı.
Vakfa emeği geçenlere ve burs desteği verenlere, Vakfın Çorum Temsilciliği tarafından “ebru sanatı” ile yaptırılan Çekva logolu tablolar verildi.

“ŞEHİRLERİN MARKA DEĞERİ, YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ İLE DOĞRU ORANTILI”
Vakıf Başkanı Avni Çelik,konuşmasında, bu tür faaliyetlerin daha fazla katılımlarla gerçekleşmesi; hemşehrilerin birbirini daha yakından tanımaları ve müşterek iş birliğini devam ettirmelerinin önemine vurgu yaptı. Çelik, Vakfın amacının yalnızca burs vermek olmadığını şehirlerin marka değerinin yetişmiş ve donanımlı insan gücü ile doğru orantılı olduğunu belirtti.

ÇEKVA ARACI OLSUN
Öte yandan, yemek esnasında yapılan istişarelerde Çorum'da yapılan örnek bir davranıştan hareketle, benzer tutum ve davranışın tüm Çorum il ve İlçelerinde yaygınlaştırılması için çaba sarf edilmesi benimsendi. Buna göre her apartman yönetimi, şirket ve tüzel kişiliğin, kendi belirleyecekleri isim ve miktardaki parayı ÇEKVA aracılığı ile öğrencilere ulaştırmaları halinde, çocukların kişisel gelişim faaliyetlerine katılmaları, staj işlemlerinin takip edilmesi ve istihdamlarına destek olunması yönünden büyük avantajlar sağlanmış olacak.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim