Türkiye genelinde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak, tanıtmak, tahribini ve yok edilmesini önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin etmek, bu sanatları aslına uygun olarak öğretip eğitilmiş elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla “Geleneksel Türk Süsleme ve Geleneksel el sanatları kursu” kapsamında düzenlenen Bağlama yapımcılığı kursu önceki gün sona erdi.

Çorum’da Yavruturna Mahallesi Emek Caddesi No: 65 adresindeki üzerindeki Güven Saz Evi atölyelerinde açılan ve ilk etapta 12 kişinin katıldığı kursu 8 kişi başarıyla tamamladı.

Katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı sertifika verilirken 11 ay süren kursa aralarında çeşitli meslek gruplarından kursiyerler katıldı.

Kursun bitmesi nedeniyle Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldız ile diğer yetkililerin katılımıyla bir kapanış düzenlendi. Eğitmenliğini 20 yıllık birikimi ile Çorum’un yetiştirdiği nadir ustalardan Mithat Aşıran’ın yaptığı kursun 2019 yılında da devam edeceği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü “Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri” kapsamında unutulmaya başlayan Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatlarını tanıtarak gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan kursun sona erdiğini ifade eden Ömer Arslan, el sanatlarının yeni nesillere aktarılmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti. Yapılan konuşmanın ardından iki kursiyer kendi yaptıkları bağlamalar ile müzik ziyafeti verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim