Türk Eğitim-Sen Şube Mevzuat Sekreteri Kemal Şanlı, 2014-2015 öğretim yılı 2. döneminden itibaren MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında nöbet tutmama kararı aldıklarını söyledi.
Meslek gruplarının hemen hepsinin nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret aldığını, tek istisnanın ise öğretmenler olduğunu belirten Şanlı, bu durumun vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir olmadığını ifade etti.
Türk Eğitim Sen olarak, hakka ve hakkaniyete aykırı olan söz konusu problemin çözümü için konuyu her türlü platforma taşıdıklarını ve ülke genelinde nöbet görevinin ücretli hale gelerek angaryanın önlenmesi hususunda dilekçe kampanyası başlattıklarını belirten Şanlı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulu’nca sorunun daha hızlı çözüme kavuşabilmesi adına 2014-2015 öğretim yılı II. Dönemi’nden itibaren MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında (9-10-11-12-13 Şubat, 2-3-4-5-6 Mart, 6-7-8-9-10 Nisan, 4-5-6-7-8 Mayıs, 1-2-3-4-5 Haziran) “Nöbet Tutmama” eylemi yapılmasına karar verilmiştir. Konu ile ilgili olarak Çorum Valiliği’ne gerekli bilgilendirme yazılmıştır.
Nöbet eylemine katılacak üyelerimizin eylem öncesi okul müdürlüklerine nöbet tutmayacakları hususunda dilekçe vermesi de önem arz etmektedir. Söz konusu dilekçe örneği tarafımızca hazırlanarak http://www.corum.tesweb.org/ adresinde yayınlanmıştır.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim