1998 yılında üretime başlayan Kemal Öz Mantı, 17 yıllık süreçte “Türkiye’nin Markası” haline geldi.
Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kemal Öz Mantı, bugün itibariyle 81 ilde ve çok sayıda ilçedeki 4450 A101 Mağazası’nda tüketiciyle buluşuyor.
Bir kiloluk ve 400 gramlık ambalajlar halinde üretilen Çorum mantısı, “Kemal Öz Mantı” markasıyla tüm Türkiye’nin beğenisine sunulurken, “Çorum” adını taşıyan ilk ürün olması sebebiyle de dikkat çekiyor.
1998 yılında, eski Mecitözü Caddesi’nde 20 metrekarelik bir dükkanda, Bülent Özdoğan ve Suat Atalay tarafından temeli atılan Kemal Öz Mantı, 2011 yılından itibaren de Organize Sanayi Bölgesi’nde 2000 metrekarelik bir alanda faaliyetini devam ettiriyor.
Çorum Mantısı ile birlikte, yufka, erişte, kadayıf ve böreklik yufka ürünlerini de tüketicinin beğenisine sunan Kemal Öz Mantı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özdoğan, geldiklerini noktanın Çorum adına gurur verici olduğunu söyledi.
17 yıllık süreç sonunda, Çorum Mantısı’nı tüm Türkiye’ye duyurmak adına önemli bir adım attıklarını ifade eden Özdoğan, bugün itibariyle tüm Türkiye’de 4450 A101 Mağazası’nda ürünlerini tüketiciyle buluşturacaklarını kaydetti.
Elde ettikleri bu başarıda tüm Çorum’un katkısı olduğunun altını çizen Özdoğan; ”Çorumlu bize sahip çıkmasaydı belki de bu noktalara gelemeyecektik. Çorum adının Türkiye’nin her yerinde ürünlerimizle anılacak olması gurur verici. Bu gurur tüm Çorum’undur” diye konuştu.



Editör: TE Bilisim