11Sight, uygulama yüklemeye gerek kalmadan tek tuşla görüntülü görüşme başlatılabilen bir servis. Aleks Göllü, Farokh Eskafi ve Ercan Gümüş’ten oluşan deneyimli bir kurucu ekip ve 19 kişilik güçlü bir takıma sahip olan girişimin diğer görüntülü görüşme sistemlerine göre en büyük avantajı, son kullanıcıların herhangi bir uygulama yüklemesine ve iletişim bilgilerini paylaşmasına gerek kalmadan görüntülü görüşmeyi başlatabiliyor olması. Bu da görüntülü görüşmenin artık satış artırıcı bir enstrüman olarak kullanılabilmesine olanak sağlamakta. San Francisco merkezli bir girişim olarak hedeflerini Amerika ve Türkiye pazarında, Otomotiv ve Emlak dikeyinde hizmet veren firmalar ile pazaryeri girişimleri (marketplace) olarak ilettiler.

Girişim, Türkiye ve ABD pazarındaki 460 işletme tarafından kullanılıyor. Aynı zamanda 11Sight aracılığı ile gerçekleşen görüntülü görüşme sayısı son 5 ayda neredeyse %100 artış sağlayarak 45 bin görüşmeye ulaştı.

11Sight Keiretsu Forum Türkiye’den aldığı yatırımı, ürün geliştirme ve pazarlama/iş geliştirme faaliyetlerinde kullanacak.

Girişimin sunduğu servisi detaylandırmak gerekirse… 11Sight kullanıcıları müşterileri için inline bir buton sunup, bu butona tıklanması halinde görüntülü konuşma başlatabiliyor. 11Sight ile ilgili detayları girişimin web sitesinde bulabilmeniz mümkün. 11Sight söz konusu yatırımı öncelikli olarak ürününü geliştirmede ve pazarlama/iş geliştirme faaliyetlerinde kullanacaklarını belirtti. Aktif olarak ABD ve Türkiye pazarında faaliyetlerine devam edecek olan girişimin San Francisco ve İstanbul’da iki ayrı ofisi bulunuyor.

Keiretsu Forum Hakkında:

Keiretsu Forum, 2000 yılında San Francisco’da kurulmuş, 3 kıtada 52 ofisi ve 2.500’ün üzerinde akredite – lisanslı yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1000’i aşkın girişimci şirkete, $800 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 90’dan fazla melek yatırımcısı ile 2012 yılından beri 23 start-up’a 35 milyon TL'den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile; Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum Türkiye hakkında detaylı bilgiye http://keiretsuforum.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim