Çaresiz anne Şengül Aksu, “Eşimin kardeşi Recep Aksu, ev sahibinin damadına 2 aylık kira olan 400 liraya karşılık senede imza atıyor. Daha sonra bunu ödemiyor. Bunu ödemeyince de ev sahibinin damadı Recep Aksu’yu icraya veriyor. Aksu’dan bir şey alamayan icra müdürlüğü, kocamın maaşına haciz koydu” diyerek, kefil olmadıkları ve ayrı evlerde ikamet ettikleri halde neden kendilerinin mağdur edildiğini sordu.

Senede imza atan Recep Aksu’nun ablası Azime Delibalcı ise, “İlk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. En küçük kardeşimizin ödemediği borcun tahsilatını diğer kardeşimden ve bizden almaya çalışıyorlar. Kardeşim Ercan ve eşi Şengül, iki çocuğuyla mağdur edildi. Kardeşimin maaşının kesilmesi nedeniyle çocuklar okula bile gidemez oldu. Ne servis parasını verebiliyorlar ne de okulda istenilen diğer kitapların parasını. Evde tüp de yok ocak da yok” dedi.

Mağdur anne Şengül Aksu da birçok avukatla görüştüklerini ancak sadece İcra’ya itiraz dilekçesi verin dediklerini, buna rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi. Aksu, “Kefil değiliz, borç bizim borcumuz değil. Eşim Organize Sanayi Bölgesi’nde bi fabrikada asgari ücretle çalışıyor. Buna rağmen eşimin maaşı kesiliyor. Çok zor durumda kaldık” diye konuştu.

Kış günü geldiğini, evde yakacak hiçbir şeyin bulunmadığını belirten Aksu, yetkililerden yardım isterken, İcra’dan da maaş kesmeyi durdurmasını istedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim