2015 ve 2016 yıllarının iç pazarda imalat ve satış bakımından sıkıntılı geçmiş olmasına rağmen mobilya sektörünün ayakta durmaya çalıştığını belirten Murat Erdal, “KDV oranının düşmesi hem kayıt dışını azaltacak hem de sektörümüzde nitelikli ve kaliteli ürünler yapılmasına katkı sağlayacaktır. Bununla beraber iç pazarı da hareketlendirecektir.” dedi.

Mobilyanın, istihdam yüklü ve ihracata yönelik bir sektör olduğunu hatırlatan Murat Erdal, konuya ilişkin açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“KDV indirim kararının bir nebze olsun sıkıntımızı gidereceğini düşünüyorum. KDV oranının düşmesi hem kayıt dışını azaltacak hem de sektörümüzde nitelikli ve kaliteli ürünler yapılmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca firmaların kayıt dışılıktan kayıt içine geçmelerine de yardımcı olacaktır. Mobilyanın kimya, ağaç, orman, ev tekstili, makina ve lojistik gibi 20 civarında sektörü etkilemektedir. KDV indirimiyle mobilya sektöründe yaşanacak bir hareketliliğin bu sektörlere de kısa da olsa katkı sağlayacağı görülecektir. KDV indirimi sektörümüzde büyük bir sevinçle karşılanmıştır. Mobilya alacak tüketicinin bu dönemde almaları ve istedikleri mobilyayı hem indirimli hem de daha kaliteli almalarına imkân sağlayacaktır. 3 aylık KDV indiriminin süre bakımından kısa olmasının, ileriki zamanlarda sürenin uzatılmasını, hatta bu KDV oranının kalıcı olmasını imalatçı ve mağazacı olarak istemekteyiz.

Bu KDV indirimi kararını alan hükümet yetkililerine ve de muhalefet parti temsilcilerine teşekkür ederiz. Devletimizin her zaman esnaf ve sanayicinin yanında olduğunu bu alınan kararla bir kez daha görmüş oluyoruz. Mobilya sektöründe yatırımların giderek artacağını düşünerek, bu sektörün gelişimi için çaba harcayan, mobilya sektöründen geçimini sağlayan tüm meslektaşlarıma bol ve bereketli kazançlar dilerim.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim