Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı’nın ev sahipliğinde, ülkesinin bağımsızlığının 28’inci yılı vesilesi ile 11 Aralık 2019 tarihinde resepsiyon düzenledi.

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulın davetlisi olarak Çorum’dan ATİK Çorum ve Bölge Başkanı, Kuzey Gücü Onursal Başkanı Fahri arayan ve eşi Memnune Karayan, Kuzey Gücü Yönetim Kurulu Başkanı Emir Serkan Kılıç ve eşi Gülseda Kılıç katıldı.

Kazakistan Büyükelçiliği’ndeki Resepsiyona TBMM Mustafa Şentop, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski bakanlar ve çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve davetli katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, program kapsamındaki konuşmasında, Türkiye’nin, Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmaktan daima gurur duyduğunu dile getirdi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin özel öneme sahip olduğunu vurguladı.

Şentop, iki ülke ilişkilerinin güçlenerek devam edeceğine olan inancını dile getirerek, konuşmasının sonunda Kazakistan’ın 28’inci bağımsızlık gününü kutladı.

Büyükelçi Saparbekulı, “Kazakistan, bağımsızlığının ardından kardeş Türkiye’nin her türlü desteğini gördü ve Kazakistan da her zaman Türkiye’nin yanında oldu, olmaya devam edecek” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim