Kazada ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Halit Gencer memleketi Ankara’nın Haymana ilçesinde son yolculuğunda uğurlandı.

Şehit Halit Gencer için Ankara'nın Haymana ilçesi Yenice Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin babası Hasan ve annesi Karakız Gencer, kardeşleri, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Hasan ve annesi Karakız Gencer ile kardeşleri taziyeleri kabul etti.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra top arabasına koyuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törenin ardından şehit Jandarma Astsubay Çavuş Gencer’in naaşı Yenice Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi.

Laçin’deki kazada şehit olan Uzman Jandarma II. Kademeli Çavuş Bilal Ekinci ise memleketi Kayseri’nin Sarız ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve 3 yaşında kızı olan Şehit Ekinci’nin cenaze töreni Sarız ilçesi Merkez Cami’nde öğle namazına müteakiben yapıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Ekinci’nin naaşı Damızlık Köyü’nde defnedildi. Şehidi son yolculuğunda babası Hacı, annesi Esme, eşi Halime yalnız bırakmadı. "Gardaşım, senin yerine ben öleydim" diyerek ağlayan şehidin kardeşi Osman Ekinci'yi de yakınları teselli etti.

Cenaze törenine Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

(İHA)

Editör: TE Bilisim