Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığının Kayıtlı İstihdamın Teşviki II (EuropeAid/135020/M/ACT/TR) AB Hibe Programı çağrısına yönelik olarak Hitit Üniversitesi Rektörlüğü adına sunulan “İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki” projesi hibe verilmeye hak kazandı.
Bulunduğu bölgede sosyal, kültürel ve ekonomik her türlü sorununa duyarlı olan ve bu sorunların çözümünde katkı sağlayabilecek sosyal ortaklar ile iş birliğine büyük önem veren Hitit Üniversitesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorum Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında yapılacak proje ile bölgede daha fazla ve daha iyi istihdam olanakları ve daha geniş bir sosyal uyum ile sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlamak amaçlanıyor. Proje Koordinatörü olarak Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin tarafından sözleşmesi imzalanan “İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi” için yaklaşık 200 bin Euro hibe desteği sağlanacağı belirtildi.
Menekşe Şahin yaptığı açıklamada amaçları doğrultusunda, hedef bölgede bulunan kayıtlı istihdamın daha etkin olarak oluşması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla bir yıl sürdürülecek proje kapsamında nitelikli ve kapsamlı bilinç oluşturma ve arttırma faaliyetleri, işçi-işveren-devlet ve tüm ilgili sosyal inisiyatiflerin katılımını sağlayarak Sosyal Diyalog mekanizmasının oluşturulması, Kayıtlı İstihdamı Teşvik Gönüllüleri Destek Bireyleri yetiştirme, yerel düzeyde kayıtlı istihdamın önündeki engeller ve sorunların ampirik verilerle elde edilmesi, uluslararası düzeyde çalışma ziyaretlerinin ve işbirliklerinin sağlanması gibi pek çok faaliyetin yürütüleceğini kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim