Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen ve ilimizde Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı’nın,  ‘Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi’ kapsamında, “Girişimcilik Kursu” düzenlendi.

Proje ile kendini işini kurmak isteyip de bir türlü hayata geçiremeyen vatandaşlara bir fırsat daha sunuldu.

24 – 27 Ocak 2017 tarihleri arasında 30 kursiyerin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlerde, katılımcılara Kamu Danışmanlık Şirketi Proje Eğitim Sorumlusu Eşref Burçin Özsaçmacı tarafından “girişimcilik” hakkında bilgiler verildi. 

Kayıtlı istihdamı Çorum’da artırmak amacıyla, Çorum TSO Meclis Salonu’nda düzenlenen kursu ziyaret eden Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal,  bu tür kursların iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Amacımız, oda olarak iş açma fikri olup da hayata geçiremeyen vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Sizlere düşen görev ise burada öğrendikleriniz ile iş hayatına kaliteli bir şekilde atılmaktır” dedi.

Kurslar sonunda devlet tarafından verilen desteklerin iyi kullanılması gerektiğine değinen Başaranhıncal, “Devlet tarafından verilen hibe yada desteği alalım, nasibimiz varsa bu işi yaparız mantığı ile asla hareket edilmemelidir” dedi.

İş hayatında tutunmanın birinci yolunun yapılan iş ile ilgili bilgi sahibi olunmasından geçtiğini kaydeden Başaranhıncal, “Yaptığınız işi biliyorsanız kesinlikle başarılı olursunuz. Ama bir şeyi bilmiyor da, millet yapıyor diye yaparsanız işiniz oldukça zordur. Kısacası açacağınız alanlarda birer deneyimli kişiler olmanız lazımdır”  şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim