Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları Geliştirilmesi Operasyonel Programı (IPA IV. Bileşeni) kapsamında başvurusu kabul edilen “OKA Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Ediyor-2” projesi faaliyetleri devam ediyor. TR83 Bölgesi’nde (Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illeri) farklı hedef kitle ve bölgelere yönelik düzenlenecek bir dizi etkinlik ve yenilikçi uygulamalar ile konunun tarafları arasında kayıtdışı istihdam konusunda farkındalığın artırılması, kurumsal alt yapının güçlendirilmesi yolu ile kayıtlı istihdamın artırılması hedefleniyor.
Bu faaliyet kapsamında yapılan “İşletme Koçluğu Başlangıç Toplantısı” OKA Amasya Yatırım Destek Ofisi’nde, TR83 Bölgesi’ndeki 10 işletme temsilcisi ve OKA temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplamda 24 kişinin katıldığı toplantı, OKA PPKB Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin’in konuşmasıyla başladı. Toplantıda, Proje Genel Koordinatörü Kübra Ceviz proje hakkında genel bilgilendirme yaptı.
İşletme koçluğu faaliyetini yürütecek VİVEKA’yı temsilen Genel Müdür ve İşletme Koçu Barış Okur ve İşletme Koçu Ayşe Kuyrukçu işletmelere faaliyet kapsamında yapılacaklar hakkında bilgi vermesiyle toplantı sona erdi. (İHA)

Editör: TE Bilisim