Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Çorum’da istihdam ile ilgili tüm kamu-özel ve sosyal tarafları bir araya getirildi.

Çorum TSO Fuar Kompleksi’nde açılışı gerçekleştirilen “İstihdam Buluşmaları” etkinliğine CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Çorum TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, ülkenin geleceği adına önemli konulardan birisinin istihdam konusu olduğunu anlattı.

Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin

Özel sektörde faaliyet gösteren iş adamları olarak ülkenin ekonomik kalkınmasının temel taşının reel sektör olduğunun farkında olduklarını belirten Şahin, her türlü koşul ve ortamda daha çok iş ve aş arzusu ile gece gündüz mazeret üretmeden sızlanmadan çaba gösterdiklerini ifade etti.

Gösterdikleri gayretin karşılığının sadece şahsi kazanç elde etmek olmadığını söyleyen Mustafa Kemal Şahin, ülkeye ve bulundukları illere hizmet etmenin, istihdam sağlamanın yani bir ailenin geçimine katkı verebiliyor olmanın hissettirdiği duyguların tarif edilemeyeceğini vurguladı.

Üretirken sadece ekonomi yaratmadıklarını aynı zamanda sosyal ve kültürel kalkınmaya da büyük destek verdiklerini dile getiren Şahin, ekonomiye dahil edilmiş her bir işgücünün bu ülkenin geleceği için atılmış bir adım olduğunu bu nedenle sadece istatistiksel ya da ekonomik açıdan değerlendirilemeyecek kadar derin bir konu olduğunu anlattı.

Şahin, “Uygulamaya koyduğumuz Kayıtlı İstihdam İçin Ortam Fayda, Diyalog ve İşbirliği Projesi çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ülkemizin de en temel sorunlarından biri olan işsizlik yani kayıt dışı istihdama ilişkin çözümler arıyoruz. Bu nedenle gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlik istihdama etki eden tüm tarafları bir araya getirmiş olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Ülkemizin sosyal, ekonomik ve siyasal gelişimine engel teşkil eden kayıtdışılık problemini bertaraf etmek hepimizin ortak faydasıdır.

Bu hep birlikte aşmamız gereken, herkesin elini taşın altına koyması gereken bir sorundur. Zira çözümü tüm kesimlerin, işverenin, işçinin ve nihayetinde hepimizin lehinedir” dedi.

İşkur İl Müdür Vekili Zeki Karaman da konuşmasında Çorum’da 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren 3600 kişinin istihdam edildiğini, 1600 kişinin de işbaşı eğitim programından faydalandırıldığını vurguladı.

Konuşmalardan sonra katılımcılara kokteyl verilirken program “İstihdamda Girişimciliğin Önemi” konusunda TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, “Buluş Oluşturma ve İnovatif Teknikler” konusunda ise Dr. Habip Demirel’in konuşması ile devam etti. Buluşmaların ikinci gününde saat 11.00’de Nurdan Hatipoğlu Dal KOSGEB Girişimcilik Destek Programı; saat 15.00’de ise Sınayi Mülkiyet Uzmanı tarafından Türk Patent Kurumu hakkında bilgilendirme yapılacak.

İstihdam buluşmalarının son günü olan yarın da saat 11.00’de Ruhan Maral tarafından “İş başvurusunda Fark Yaratma” konusu ele alınırken saat 13.00’de Gökhan Yenipazar tarafından ise “Girişimcilikte Başarı Öyküleri” anlatılacak.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim