27’ncı Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında basın açıklaması yapan Defterdar Ali Sormaz, “Vergi Haftası ile vermek istediğimiz mesaj, gelirin tabana yayılması ve kayıt dışında kalan alanın daraltılmasıdır” dedi.
Verginin, devletin en önemli maliye politikalarından birisi olduğunu kaydeden Defterdar Ali Sormaz, “Toplanan vergi ile gelir dağılımı düzenlenmektedir. Bizim kişilerden daha fazla vergi almak gibi bir amacımız yok” şeklinde konuştu. Sormaz, bu yıl 27’ncısı kutlanacak olan Vergi Haftası ile amaçlananın kayıt dışılığı en aza indirerek vergiden elde edilen gelirin tabana yayılması olduğunu dile getirdi.
Defterdarı Ali Sormaz, Vergi Haftası’nın birçok etkinlikle kutlanacağını, öğrencilere, vergi mükelleflerine, Defterdarlık çalışanlarına, kamuoyuna ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik birçok etkinliğin yapılacağını ifade etti.
27'ncı Vergi Haftası’nın 23 Şubat - 1 Mart 2015 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını dile getiren Sormaz, şu açıklamayı yaptı:
Mükelleflere yönelik olarak; “ Vergi Haftası kapsamında, ilimizde 2014 yılına ait olan, 2015 yılında verilen gelir ve kurumlar vergisi beyanlarına göre ilk 10’a giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine yönelik 26 Şubat 2016 tarihinde Saat 16:00’da Anitta Otelde “ Teşekkür Belgesi” takdim töreni yapılacaktır.
“Beyan ve ödeme yükümlülüklerini zamanında yerine getiren Gelir Vergisi mükellefleri 01-31 Mart 2016 tarihleri arasında Kurumlar Vergisi mükellefleri 01-31 Nisan 2016 tarihleri arasında iş yerlerinde ziyaret edilecektir.
Kamuoyuna, Çalışanlarımıza, Meslek Odalarına ve Üniversite Öğrencilerine yönelik; “ Mükelleflere, Meslek Odalarına, Hitit Üniversitesi Maliye bölümü öğrencilerine ve çalışanlarımıza vergi konulu seminerler, konferans ve panel düzenlenecektir.”
“Çalışanlarımıza yönelik olarak kişisel gelişim semineri ile spor etkinlileri de gerçekleştirilecek.”
“İlimizde alışverişin yoğun olduğu merkezlerde danışma ve bilgilendirme amaçlı standlar kurulacak, başkanlığımızca gönderilen rehber ve broşürlerin dağıtımı yapılacaktır.”
“Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gönderilen afişlerin vergi dairesi girişlerine, servis ve denetim araçlarına, mükelleflerin ve vatandaşların yoğun olarak gittiği kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek odalarına ve toplu taşıma araçlarına yönelik afişler asılacaktır.”
“Yerel televizyonlarda, gazete ve radyolarda verginin ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin önemini vurgulayan yayınlar yaptırılacak, ilgili yayın organları aracılığıyla Vergi Haftası etkinliklerinin kamuoyuna duyurulması sağlanacaktır.”
Öğrencilere yönelik; “Öğrencilere yönelik satranç, masa tenisi ve benzeri ödüllü turnuvalar düzenlenecektir. Vergi Dairesi çalışanları tarafından ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki bazı okullarda vergi bilincinin artırılması konusunda bilgilendirici programlar yapılacak, öğrencilerin Vergi Dairesi’ni ziyaret edip tanımaları sağlanacaktır. Bu ziyaretlerde öğrencilerimize vergi dairelerinin tanıtılacak ve yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler verilecektir.”
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim