Bir hafta  önce sabah evden işe gidiyorum diye çıkan 15 yaşındaki Sultan Nur Dede bir daha  evine geri dönmedi. Kızlarının hayatından endişe eden ailesi polis merkezine başvurdu. Kızlarının hayatından endişe ettiğini söyleyen baba Şükrü Dede (45)  ve anne Aynur Dede (40), kayıp kızları Sultan Nur’a  seslenerek “ Ne olur kızım eve dön” diye çağrıda bulundu.

KIZIMIZI ARKADAŞI GÜLSEN KANDIRIP GÖTÜRDÜ

Anne Aynur Dede ve baba Şükrü Dede, 15 yaşındaki kızları Sultan Nur Dede’nin kendisi gibi  15 yaşında olan arkadaşı Gülsen Akyol ile birlikte bir hafta önce  sabah saat 09,30’da evden çıktıklarını ve bir daha da haber alamadıklarını söyledi.

Gülsen Akyol’un ailesinin de kayıp kızlarını aradığını belirten çift, Emniyet’e müracaat ettiklerini, yapılan incelemede kızları Sultan Nur ile Gülsen’in  mobese kayıtlarının bulunduğunu söyledi.

KORKMA HİÇ KORKMA BİZ BURADAYIZ

Baba Şükrü Dede “Benim kızım eğitimini yarım bırakıp işe girmişti. Sabah kızım evden işe gidiyorum diye çıktı. Benim kızım bir haftadır kayıp,  ben buradan kızıma şunu söylemek istiyorum. “Kızım hiç korkma biz buradayız. Annen , baban ve kardeşlerin hepimiz senin evine dönmeni bekliyoruz. Sakın hiç korkma, sen bizim canımızsın, gözümüze bir gram uyku girmiyor. Her yerde seni arıyoruz. Ne olur evine dön senden asla vaz geçmeyiz. Babam döver öldürür gibi aklına hiçbir şey gelmesin, biz seni çok seviyoruz” dedi.

NE OLUR KIZIM EVİNE DÖN

Anne Aynur Dede ise yaptığı açıklamada “ Ne olur kızım evine dön,  sana hiç bir şey demeyeceğiz. İnşallah sağlığına canına bir şey gelmez, biliyorum seni arkadaşın götürdü, Kızım, evladım her ne olduysa oldu, sen evine dön, hem polis hem de biz onu her yerde arıyoruz. Hayatından endişe ediyoruz” diyerek kızına seslenerek evine dönmesini istedi.

Öte yandan kayıp olan 15 yaşındaki Gülsen Akyol’un yakınları da polis karakoluna giderek kayıp başvurusunda bulundukları öğrenildi. 

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim