Kayıp kaçakla ilgili takdire şayan çalışmalar yaptıklarını ve Çorum’u en iyi standartlara yaklaştıran bu çalışma sayesinde 5 yıl içinde oranın yüzde 20-25 arasına çekileceğini dile getiren Külcü, “Bu sayede bütçeye de önemli katkı sağlanacaktır. Dünyada yüzde 35, ülkemizde ise yüzde 45  olan kayıp kaçak oranı Çorum’da halen yüzde 33 seviyesindedir. Şebekelerde yaptığımız iyileştirmeler sayesinde teknolojinin tüm imkanlarını da kullanarak dünya standartlarından daha iyi bir seviyeye gelmiş olacağız.

4 ÖZEL ARAÇ

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü olarak 19 araç kullanılmaktadır. Bunlar içerisinde 4 tanesi var ki çok az belediyenin sahip olduğu araçlardır. Kanal görüntüleme, kanal temizleme, kayıp kaçak belirleme ve asfalt kesme araçlarımız bir çok belediyede bulunmamaktadır. Bu araçlar sayesinde 3 yıl içinde şebekedeki 148 noktada kayıp kaçaklar tespit edilerek giderilmiştir. Bu oran yıllık 2.5 milyon metreküptür. Bulunan kayıp kaçaklar arttıkça şebekeler yenilendikçe kayıp oranında dünya standartlarını yakalamış olacağız” diye konuştu.

Çatı sularının kanalizasyona verilmemesi ile ilgili çağrıyı da yineleyen Külcü, bu konuda gerekli denetimlerin sürdüğünü, sorunu bulunan apartmanların yaz ayları içinde bu konuyu hallederek cezadan kurtulabileceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim