Cinayet 7 ay önce Kent merkezinde bulunan Ulu Camii avlusunda meydana geldi. Üzeyir M, öğle namazını kılmak için camiye gelen ve avludaki şadırvanda abdest almaya başlayan Kayınbiraderi 20 yaşındaki Ramazan Güllü’yü tabancayla ensesine 2 el ateş ederek öldürdü. Bir kişinin de yaralanmasına neden olup olay yerinden kaçtı. Zanlı, polisin takibi sonucu yakalanıp cezaevine gönderildi.

Hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Üzeyir M., Çorum 1. Ağır ceza mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, maktul ve katil zanlısının yakınları,tanıklar ile avukatlar katıldı. İlk kez ifade veren tutuklu sanık, her şeyin bir anda olduğunu, olanlara anlam veremediğini söyledi.

BEN GAYINBİRADERİMİ YURT DIŞINA GÖTÜRDÜM

Üzeyir M., kendisini şu sözlerle savundu; “ Ben İtalya’ya giderek burada eski araba alım satım işiyle uğraşmaya başladım. 2012 yılında da kayınbiraderimi yanıma aldım. Onu işlerime ortak ettim. 2 yıl boyunca birlikte çalıştık.

Bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadık. Sorunlar bundan sonra başlamıştı. Hesaplarda açıklar vardı. Hatta birlikte yaptığımız işleri başkalarına verdiğini duydum, Yine de bir süre sesimi çıkarmadım. Başka sorunlarda ortaya çıkmıştı. Sonra ortaklığımız bitti. Çok zarara uğramıştım iflasın eşiğine gelmiştim.

BİRANDA GÖZÜM DÖNDÜ

Olayın olduğu gün emlakçılarda işim vardı. İşlerimi hallettim. Kayınbiraderim ile gerek yurt dışında gerekse yurt içinde pek çok sorun yaşadığımız için cinayeti işlediğim gün Ramazan Güllü, oturmuş şadırvanda abdest alıyordu. Kendisini gördüm. Daha önce yaşanan olaylardan dolayı biranda gözüm döndü, ne olduğunu bende anlayamadım. Nereye ateş ettim kime ateş ettim bilmiyorum, ateş ettikten sonra kaçtım.

OLAY ANLIK GELİŞTİ

Ben iki hafta firari gezdim. Bu olayların buraya gelmesini istemezdim, ben böyle bir olayı yapmak istemezdim. Yurt dışında yapardım, o yüzden ne olduğunu anlayamadan bir anda olaylar gelişti. Halen olanlara anlam veremiyorum” dedi. Hatta olay günü Ramazan Güllü’nün elini beline atığını da hatırlamıyorum. Ancak, o gün bir hareketlene vardı. Olay günü bir kişide yaralanmış kişinin nasıl yaralandığını da bilmiyorum. Olay dediğim gibi anlık gelişti.

CAMİ AVLUSUNDA HER HANGİ BİR PLAN OLMAZ, HERŞEY TESADÜF

Daha önce herhangi bir plan da yapmadım, caminin avlusunda da her hangi bir plan olmaz, ben Ramazan’ın camiye gittiğini görmedim. En yakın cami orası olduğu için bende oraya gittim. Onun arkasından iki dakika sonra camiye gitmem tamamen rastlantı. Cinayeti işledikten sonra arabamla köyün üst tarafına gittim silahlıda kuyuya attım” dedi.

YAKINLARI ŞİKAYETÇİ OLDU

Öldürülen Ramazan Güllü’nün Annesi A.G., ve eşi N.G., eşini öldüren kişiden şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim