Geçtiğimiz yıl liseler arasında yoğun bir katılımla düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması başvuruları başladı.  4 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek başvurular için AGD il, ilçe temsilciliklerini ya da www.efendimizinizinde.com sitesini ziyaret etmek yeterli.
Anadolu Gençlik Derneği tarafından gençlere peygamber sevgisi aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Çorum’da da tüm lise ve ortaokullarına dönük olarak yapılacak.
“Kaybedeni olmayan yarışma” sloganıyla düzenlenen organizasyonun, Peygamberimizi anlatan kitaptan hazırlanacak sorularla çoktan seçmeli sınav şeklinde yapılacağı ve altın ödüllerinin yanı sıra ilçe özel ödüllerinin de verileceği bildirildi.
Yarışma hakkında bilgiler veren Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık tüm ortaokul öğrencilerini ve liseli gençleri bu yarışmaya davet etti. Bekir Uyanık, “Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçek gibidir. Bizim için hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir. Fidanlar erken yaşlarda nasıl eğilirler ve şekil alırlarsa gençlerimiz de ortaokul ve lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri yaşamlarına aksettirirler. Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu durum ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir. Anadolu Gençlik Derneğimizin bu Türkiye geneli Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda,  Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa hayatın bitmeyen hengâmesinde öğrencilerimize ulaşmakta önemli bir adımdır” dedi.
Siyer-i Nebi Yarışması’nın başvuruları www.efendimizinizinde.com sitesinden alınmaya başlanırken yapılacak sınavın soruları ortaokul ve lise ayrı olmak üzere Peygamberimiz(sav) anlatan kitaplardan hazırlanacağı belirtildi. Başvurular 4 Aralık 2016’ya kadar devam edecek. Sınav 17 Aralık 2016 Cumartesi günü yapılacak.  Katılmak isteyen ortaokul ve lise öğrencileri AGD temsilciliklerinden ve öğrencisi olduğu lisenin AGD okul temsilcisi öğrencilerinden kitabı temin edebilecekler. Sonuçlar 31 Aralık 2016 tarihinde açıklanacak ve aynı gün akşamı ülke çapında düzenlenecek Mekke’nin Fethi programlarında verilecek. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim