Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da AK Partinin çok ciddi oy kaybının yaşadığını kaydeden Yıldız, “Kaybedeceklerini anlayınca son günlerde önce AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ardından Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’u ve daha sonra da bazı bakanları kente getirdiler” dedi.

Erkan Yıldız, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Her gelen Ak Parti’nin üst düzey yetkilisi ‘Çorum tarihinde hiç görmediği yatırımları bizim dönemimizde gördü. Bu güne kadar yaptığımız yatırımların iki katını yapmanın sözünü veriyoruz. AK Parti Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a tam destek ful destek. Sandıkları patlamaya hazır mısınız’ gibi sözlerle rica minnet topladıkları insanlara hitap edip gittiler.”

“YOZGAT’TAN KOPYA ÇEKİP KOŞAR ADIM ANKARA’NIN YOLUNU TUTTULAR”

AK Parti’nin Çorum’a elle tutulur gözle görülür hiçbir yatırım yapmadığının altını çizen Yıldız “Bakın açık bir örnek vermek gerekirse, Sayın Cumhurbaşkanı Yozgat Mitinginde Yozgatlılara sevindirici bir haber verdi. Yani Askeri Eğitim Birliği sözü verdi. Tabi, Çorum halkı ise ‘onlara var da bize niye yok’ diyerek tepki gösterdi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan oluşan heyet apar topar, koşar adım Ankara’nın yolunu tuttu. Tabi yapılan istişareler sonrası Çorumlulara Askeri Eğitim Birliği kazandırdık gibi cümlelerle müjdeyi verdiler. Şimdi bizim şu soruyu AK Partililere sormamız en doğal hakkımız değil mi? Şimdiye kadar aklınız neredeydi?

“GEÇİN BUNLARI HALK NEYİN NE OLDUĞUNU ARTIK BİLİYOR”

İYİ Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Havaalanı ile ilgilide yaptığı açıklamada, “Bakın yıllardır Çorum halkının isteği olan havaalanı var. Onu da tuttunuz Yozgat’a kaptırdınız. Kısacası Çorum’a yıllardır elle tutulur gözle görülür hiçbir yatırım yapmadınız. Bunu ben demiyorum Çorum halkı söylüyor. Hata şunu da düşünmeden edemiyorum. Yarın ya da diğer gün Çorum’a havaalanı yapacağız derlerse inanın hiç şaşırmayız. Çünkü Çorum halkı artık bu boş vaatlere karnımız tok diyor. Bu yüzden de İyi partiyi tercih ediyor. İYİ Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Bilgi Terlemezoğlu ile Çorum’un çehresinin değişeceği biliyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim