Polat, “5 Aralık 2017 tarihli açıklamamızda; 1935 yılında 17 kadının meclise girdiğini ve eşitlik adına bir başlangıç sağlandığını ancak geçen 83 yılda kadın ve erkek eşitliğinin sağlanmadığını, kadınların dövülüp öldürüldüğündü, kadınların istismara uğradığını ve şiddetin çözümünün bilimsel ve çağdaş eğitimden geçtiğini, kadınların erkeğin malı olmadığını, kadının özgür bir birey olduğunu beyan etmem üzerine Meclis Başkanı, ‘bu verileri nerden alıyorsunuz, böyle bir durum yok, hükümetimiz gerekli önlemleri alıyor, öldürüyorsa cezalandırıyor’ diyerek, kadın ölümlerini değersizleştirmiş, tarafımızı vatanını sevmemekle dahi suçlayabilecek kadar ileri giderek sözlü saldırıda bulunmuştur. Meclis Başkanı’nın bu tavrını kınıyorum.

Kadına şiddet maalesef ülkemizin bir gerçeği. Dün biz açıklamamızı yaptığımız sırada dahi 4 kadının öldürüldüğü, onlarca kadının şiddet gördüğü haberleri vardı basında. Yani durum meclis başkanının söylediği gibi iç açıcı değil. Bu rakam azımsanmayacak kadar yüksek maalesef. Bizim için bu durum bir trajediyken, görüyorum ki meclis başkanı için bu rakamlar sadece bir istatistik” dedi.

Polat, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı’nın duyarlılık gösterip, şiddetin önlenmesi adına öncülük yapıp, kendisinin de açıklama yapmasını beklediğini ancak başkanın cinayetleri önemsizleştirip, ‘hükümetimiz gerekli önlemleri alıyor’ deme yolunu seçtiğini söyledi.

Polat, “Bizler kadın ve insan hakları savunucuları olarak, yaşına, ırkına siyasi görüşüne, dinine, mezhebine, başörtülü yada başı açık oluşuna bakmadan şiddete uğrayan tüm kadınların yanındayız” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim