Şırnak'ın Besler mevkii Güneyçam köyü Kavaldağı mevkiinde sabah saatlerinde teröristlerle yaşanan çatışmada şehit düşen Özel Harekat polisi Said Uslu (29) Cumartesi günü Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka köyünde çok sayıda Çorumlunun da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cuma günü şehit düşen Said Uslu’nun şahadet haberi Karayaka köyünde yaşayan ailesine Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan ve Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım tarafından verildi. Ahmet ve Abide Uslu çiftinin çocukları olan şehit Said Uslu'nun Temmuz ayının sonunda düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

İLK TÖREN ŞIRNAK’TA

Şehit Özel Harekat Polisi Said Uslu için ilk tören Şırnak’ta yapıldı. Daha sonra cenazesi askeri uçakla memleketi Tokat'a getirildi. Tokat Hava Limanı'nda düzenlenen törende özel harekat polisleri meslektaşlarının naaşını omuzlarında taşıdı. Uçaktan şehidin naaşını alan özel harekat polisleri tekbirler getirdi.

Şehidin cenazesi Tokat Belediyesi cenaze aracı ile defnedileceği Erbaa ilçesine gönderildi. Havalimanında düzenlenen törene Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazt, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başta olmak üzere il protokolü katıldı.

DEDESİNİN YAPTIRDIĞI CAMİYE DEFNEDİLDİ

Şırnak’ta şehit düşen özel harekat polis memuru Said Uslu (29) memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesinde dedesinin yaptırdığı caminin bahçesinde toprağa verildi.

Önceki gün Erbaa’ya getirilen cenaze Erbaa Devlet Hastanesi’nden alınarak Karayaka beldesindeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından, evlerinin yakınında şehidin dedesi Hadin Uslu'nun 2004 yılında yaptırdığı ve kendi adı verilen camiye getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Şırnak’tan uçakla birlikte gelen silah arkadaşlarının omuzlarında evlerinden alınarak tören alanına konuldu.

TEMMUZ AYINDA DÜĞÜNÜ VARDI

Bir ay önce nikah kıydığı, gelecek ay sonunda ise düğün yapmaya hazırlandığı AK Parti 3. sıra Milletvekili adayı Erol Kavuncu’nun kızı Şeymanur Kavuncu Uslu da elinde şehidin fotoğrafıyla cenaze evine geldi. Şehidin annesi Abide Uslu, oğlunun tabutuna sarılarak, “İntikamın alınacak yavrum, beni de al yanına” diyerek göz yaşı döktü. Şehidin babası Ahmet Uslu ve kardeşi Abdülhadi Uslu da tabuta sarılarak büyük üzüntü yaşadı.

BİNLER UĞURLADI

Şehit Uslu'nun cenaze törenine Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Celil Göçuer, Zeyid Aslan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 48'inci Piyade Alay Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Oğuzhan Kaya, Şehit polisin kayınpederi AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan, Alper Zahir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar başta olmak üzere Çorum’dan ve Tokat’tan çok sayıda kurum müdürü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehit polisin naaşı Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Özel Harekat Polis Memuru Said Uslu 2013’te vefat eden dedesinin de mezarının bulunduğu caminin bahçesinde toprağa verildi.

ÇORUMLULARDAN KAVUNCUYA TAZİYE

Çorum'dan cenaze için Tokat'a giderek Erol Kavuncu’yu yalnız bırakmayan AK Parti İl Başka9nı Mehmet Karadağ ile yüzlerce kişi de ailenin acısına ortak oldu. Çorum’dan şehit evine giden milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, il ve ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar Kavuncu’ya taziyelerini iletti. Damadını şehit vermenin hüznünü yaşayan Kavuncu’yu, Çorumlular teselli etti.

PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Şehit Said Uslu'nun sosyal medya hesabından yaptığı “Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm, hepsi alemlerin rabbi olan Allah içindir” paylaşımı da dikkat çekti.

(Yusuf ÇINAR-İHA)

Editör: TE Bilisim