İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 11:00’de yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Mustafa Çatar, Dodurga’da kurulması plânlanan köylü pazar yeri için ayrılan ödenek miktarının yetersiz olduğunu belirterek, bu pazar yeri için 60 bin liralık bir ödenek ihtiyacı olduğunu ve gereğinin yapılması hususunda yazılı bir önerge sundu. Söz konusu önerge üyelerin oy birliğiyle Plân ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Daha sonra CHP’li Meclis Üyesi Yıldız Bek sözlü bir önerge sunarak, Osmancık Nene Hatun Engelli Okulu’nun bahçe zemininin öğrencilerin sağlığı ve selameti için kauçuk benzeri yumuşak bir malzemeyle kaplanması yönünde adım atılmasını istedi.

Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ise bu konuyla ilgili olarak İl Millî Eğitim Müdürlüğü’yle bilgi alışverişinde bulunduktan sonra daha somut hareket edilebileceğini söyledi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Bu bölümde ilk olarak “Çorum İl Özel İdaresi Tarım ve Hayvancılık ve Sanayi İşletmesi” adı altında Bütçe İçi İşletme kurulması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor hakkında Komisyon Başkanı Mustafa Çelik, Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Ardından İskilip’te yapılacak olan 16 derslikli Kız İmam Hatip Ortaokulu binasına “Hacı İsmail Kavlu” isminin verilmesi şartıyla Kavsan Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş adına Süreyya Kavlu tarafından yapılacak 1,5 milyon TL’lik bağışın, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10. maddesinin “g” bendi gereğince, kabul edilip edilmeyeceği hususu görüşüldü.

Yapılan oylama sonucunda söz konusu bağış oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra ise Temmuz ayında Turizm Komisyonu’na havale edilen, “Dodurga İlçesinin Turizm Değerleri” konulu rapor hakkında Komisyon Başkanı İkram Şahin bilgi sundu.

İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında son olarak Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havale edilen, “Yaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte muhtemel yangınların önüne geçmek amacıyla orman köylerine yangın müdahaleleri için su tankı desteği verilip verilemeyeceği” konusunda hazırlanan rapor hakkında ARGE Komisyon Başkanı Abdurrahman Karagöz bilgi sundu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim