Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Temsilciliği aylık olağan istişare toplantısını 20 Şubat Cumartesi günü temsilcilik bürosunda gerçekleştirdi. İl Başkanı İbrahim Bıçak’ın başkanlık ettiği toplantının ana teması “Sendikal Örgütlenme ve Değişen Stratejiler” oldu.
DES Çorum İl Temsilcisi İbrahim Bıçak, “Yıllarca hak, hukuk ve emek konusundaki kutsal ve erdemli söylemlerin altını oyanlara karşı çıkmak, örnek olmak bize düştü.” diye konuştu.
Değişen ve dönüşen dünyada yeni ve gelişmiş sendikacılığın, ideolojileri değil insanı merkeze alan katılımcı sendikacılığın adresi olabilmek için var güçleri ile çalıştıklarını belirten Bıçak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Günümüzde sendikalar ideolojik felsefelerden hareket ederek örgütlenme yolunu tercih etmektedirler. Mevcut sendikaların büyük bir çoğunluğu bir siyasi partiye olan yakınlıklarıyla tanınmaktadır ve bu hiyerarşik ilişkinin sağladığı avantajlardan yararlanmaktadırlar. İdeolojileri merkeze alan sendikaların birbirilerine karşı sergiledikleri olumsuz tutumlardan dolayı eğitim sisteminin ve çalışanlarının sorunlarına odaklanılamamaktadır. Eğitim ordusu, siyasi ve ideolojik angajmanlardan kurtulursa asla yenilmeyecek en büyük güç, yenilmez bir örgüttür. Eğitim sendikalarının siyaset üstü olması gerektiğini, sürtüşmelerin ve hasmane tavırların bir kenara bırakılması gerektiğini düşünüyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim