Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Katar Büyükelçisi Salem Mubarek Al-Shafi'yi ziyaret etti.

Gündemdeki konuların değerlendirildiği ziyarette konuşan Katar Büyükelçisi Al-Shafi, “Mübarek günlerde İslam ülkelerinin ülkemize uyguladığı yaptırımlara bir anlam veremedim. Ülkemin geçtiği zor günlerde gerçek dostlarımızın kimler olduğunu ve bu dostun Türkiye olduğunu görmüş olduk” dedi.

“TÜRKİYE DOSTUMUZ”

Katar Büyükelçisi Al-Shafi, Türkiye’nin Katar’la askeri üs anlaşmasının yaşama geçirilmesi ile Körfez bölgesinde oluşturulmak istenen denklemleri altüst ettiğini ifade etti. Katar’ın yalnız olmadığı mesajının tüm dünyaya verildiğini belirten Büyükelçi Al-Shafi,Katar’daki Türk üssünün bölgenin güvenliğine dönük olduğunu kaydetti.

“İKİ ÜLKE DOSTLUĞU

İÇİN ZİYARET ETTİK”

AK Parti Çorum Milletvekili Kurt ise “Zor zamanlarında dostluğumuzu, kardeşliğimizi perçinleştirdiğimiz kardeş ülke Katar’ın ülkemizdeki Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi'yi nazik davetleri üzerine ziyaret ettik” dedi.

BÜYÜKELÇİ’YE

ÇORUM DAVETİ

Görüşmede Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi'ye Çorum'un kültürel ve ekonomik değerlerini anlatan Milletvekili Kurt “Kadim medeniyetlere beşiklik eden ilimizin kültürel mirasına ilgi duyan Büyükelçiyi davetimiz üzerine önümüzdeki günlerde Çorum'da ağırlayacağız” diye konuştu.

“ÇORUM'A YATIRIM

YAPILMASIN İSTEDİK”

Çorum'a yatırım yapılması için gerekli zeminleri oluşturmak gayesiyle çalıştığını ifade eden Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Büyükelçi Al-Shafi'nin Çorum ziyareti sırasında iş dünyası ile de bir araya geleceği bir program düzenleyerek yatırıma yönelik hamleleri değerlendireceklerini söyledi.

Güçlü ekonomik birlikteliğin ülkeler ve İlimiz için önem arz ettiğinin altını çizen Kurt, Çorum'a yapılacak yatırım ve sağlanacak istihdam için her türlü girişimlere devam edeceğini kaydetti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim