Güloğlu, Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen mübarek ve sevgili peygamberimizin yeryüzünün şereflendirmesini simgeleyen mübarek mevlit kandilimizin hayırlara vesile olmasını ve dualarımızın kabul hayırlarımızın makbul olmasını cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Tüm Müslüman âleminin ve hemşerilerimizin mübarek mevlit kandilini kutlarım.

Küçük bedenleri ile büyük mücadele eden evlatlarımıza Allah’tan şifa diliyor, 2 ve 8 Kasım tarihleri arasında lösemili çocuklar haftası münasebeti ile daima onların yanında ve destekçisi olduğumuzu söylüyoruz.

Ayrıca yine içerisinde bulunduğumuz Kasım ayı Türk milleti için milli bir yas hüviyetindedir. 10 Kasım 1938 yılında ebediyete irtihal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türkiye Cumhuriyeti devleti için değil, bütün Türk dünyası için örnek bir insan, büyük bir devlet adamıdır. O’nu kaybetmekle Türk dünyası büyük bir değerini yitirmiş, adeta başsız kalarak uzun bir bocalama dönemine girmiştir.

Yaşadığımız acı tecrübeler bize ve bütün dünyaya Atatürk’ün ferasetini, cesaretini ve düşünce kudretini bir kez daha ispat etmiştir. Bu vesileyle ebediyete irtihalinin 81. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz. Son olarak sözlerimi bitirmeden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, hepsine minnettar olduğumuzu açık yüreklilikle ifade ediyorum.”(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim