Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı dün gerçekleştirildi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Kılıç, 14 mahallenin muhtarıyla yapılan görüşmenin ardından ortaya çıkan sorunlarla ilgili bir konuşma yaptı. Külcü de Kılıç’a yanıt verdi.
Konuşmasına, “Mahalle muhtarlarıyla yaptığınız görüşmelerde keşke muhtarların ‘Çorum’un neresine bakarsanız bakın orası şantiye haline döndü. Çorum, Çorum olalı böyle hizmet görmedi’ dediklerini de söyleseydiniz. Bu sözleri de muhtarlardan duydunuz” diyerek başlayan Külcü, Kılıç’ın gıda yardımı ile ilgili eleştirene yanıt verdi.
“Gıda yardımıyla ilgili nasıl bir standart yakaladığımız cümle alemin malumudur” diyen Külcü, “Şu anda sadece ayda bin paket göçmenlere yardım yapıyoruz. Onun dışında 2500 kişi, Gıda Bankası’ndan alış veriş yapıyor. Yardıma muhtaç insanlar, gezici ekiplerimiz tarafından belirleniyor. Bu işi yaparken elbette muhtarlarımızla yardımlaşıyoruz ama takdir edersiniz ki, bu Belediye’nin bir faaliyetidir. Muhtarlar aracılığıyla yardım yapmak doğru değildir” ifadesini kullandı.

“KALE’DE KAMULAŞTIRMA TAMAMLANDI”
Külcü’nün, Kılıç’ın eleştirilerine yönelik yanıtlarıyla ilgili yaptığı konuşma şu şekilde:
“Kale ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Kale’nin içerisinde 4-5 binanın dışında çok sayıda yapı var. Kale denilince akla tarihi, otantik bir yer gelmesin. Orada esas olan surlar ve içerisindeki 4-5 binadır. Geri kalanın tamamı Güzelyurt’taki gibi gecekondulardan oluşuyor. Bunların de hepsini temizleyeceğiz. Namazgâhı ise asli fonksiyonuna biz getirdik.

“OSMANCIK KÖPRÜSÜ’NÜN GÖRSELLİĞİ İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE KATILIYORUM”
Osmancık Caddesi Köprüsü ile ilgili görsel eleştirinize katılıyorum. Ancak şu da göz ardı edilmemeli ki, köprü yapıldığı günden bu yana trafik kazası yaşanmadı. Asli amacı zaten buydu. İnşallah o bölge için önümüzdeki yıllarda görsel bir proje uygulayabiliriz.
Güzelyurt’un imarıyla ilgili zemin problemi var. Erzurum Dede’nin çevresiyle alakalı olarak hazırlıklarımız ise sürüyor. Sosyal konut projesinde de Milli Emlak Müdürlüğü’yle yaptığımız trampanın son aşamasındayız.

“ÇORUM’A HİZMET EDİYORUZ”
Belediye olarak Çorum’un 14 mahallesine, 14 ilçesine, 250 bin nüfusuna, kardeş belediyelere ve çevre belediyelerine hizmet etmekteyiz. ‘Çorum’a hizmet yapılmıyor derseniz’ ben de ‘El Hak’ derim. Çorum Belediyesi’nin tarihinin hiçbir dönemi ile mukayese edilemeyecek kadar önemli hizmetlerin altına imza attık. Şuanda İller Bankası’na olan borcumuzdan daha fazlası kasamızda var.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim