Alperen Yardımcı’nın İstanbul’da polis memuru olan babası Fehmi Yardımcı, çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu ve Sungurlu Devlet Hastanesi’nde oğlu ile yakından ilgilenen doktor, hemşire ve yoğun bakımda görevli personele teşekkür ettiğini vurguladı.

Fehmi Yardımcı’nın Alperen’in sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Ben İstanbul ilinde görev yapan bir Polis Memuruyum. Güzel ilçemize kurban bayramı tatili için ailemle birlikte gelmiştik. Çocuklarımdan Alperen Yardımcı 06.09.2017 günü rahatsızlığı nedeniyle acil hastanenize tedavisi için getirdiğimde (hastaneniz acilinde yolda hasta hakkında bilgi verip hazırlık yapılması tarafımdan istenmiştir). Hastane acilinde bizi karşılayan hastama ilk müdahaleyi yapan ve işinin bilincinde olan tek derdinin bir hasta hayatının kurtarılmasını şiar edinmiş Hipokrat yeminine sadık bir personel ile karşılaştığımızdan oldukça mutlu olduk ve gururlandık.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet ediniz’ sözünün ne kadar haklı bir söz olduğunu hatırlamanın yanı sıra Hekim ve ülkem hastanelerinin ne kadar gelişmiş olduğunu görmekten onur ve mutluluk duyduğumu iletmek istedim. Sizden ricam oğlumun hayatta kalması için canla başla çalışan bu çok kıymetli ve değerli arkadaşlara tarafımdan teşekkürlerimi iletmenizi istiyorum. Dr. Pervin hanım, Hacer hemşire ve yoğun bakımda görevli olan Olgun bey sizlerin insanlığını hayatım boyunca unutmayacağım iyi ki varsınız. İstanbul Kanunî Sultan Süleyman Hastanesi'ne 112 ambulans helikopter ile getirilen oğlumun çok şükür hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Saygılarımla”

İstanbul’da yaşayan 18 yaşındaki doğuştan kas hastası Alperen Yardımcı, Kurban Bayramı tatilini geçirmek için ailesi ile birlikte geldiği memleketi Sungurlu’da solunum sıkıntısı nedeniyle rahatsızlanınca, 7 Eylül’de ambulans helikopterle buradan alınarak İstanbul’a götürülmüştü.

(Mehmet DALA R)

Editör: TE Bilisim