CHP Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Tahtasız, 25-28 Aralık tarihleri arasında Bolu'da yapılan Anadolu Yıldızları Voleybol Çorum’u temsil eden Karşıyaka Ortaokulu Kız Voleybol Takımı ile grup birinciliği müsabakalarında 22 -- 25 Ocak’ta Karabük’te yapılacak olan yarı final grup maçlarında Çorum’u temsil edecek olan Yavuz Sultan Selim Ortaokulu il karması erkek voleybol takımının ödüllendirilmesini istedi.
Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Ocak ayı oturumuna gündem dışı bölümde söz alan Tahtasız, şunları söyledi:
“2016 yılının Çorum halkına ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık getirmesini temenni ederim. Ayrıca tüm İslam aleminin mevlit kandilini en içten dileklerimle kutlarım.
25-28 Aralık tarihleri arasında Bolu'da yapılan Anadolu Yıldızları Voleybol Grup birinciliği müsabakalarında Çorum ilimizi temsil eden Karşıyaka Ortaokulu Kız Voleybol Takımı ve Yavuz Sultan Selim Ortaokulu il karması erkek voleybol takımı birinci olarak 22 -- 25 Ocak’ta Karabük’te yapılacak olan yarı final grup maçlarında Çorum’u temsil edecekler. Başarılarından dolayı her iki okulumuzun, öğrenci ve öğretmenlerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Belediye’nin görev ve sorumlulukları madde 14 (b) fıkrasınca, gerektiğinde sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir. Ayni ve nakdi yardım yapar, gerekli desteği sağlar. Yurtiçi ve yurtdışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere meclis kararı ile ödül verebilir. Bu maddeye istinaden Belediye Meclisi olarak müsabakalarda üstün başarı gösteren her iki okul takımımızın desteklenmesi ve ödüllendirilmesini istiyoruz. Ayrıca müsabakalara giden okul takımlarımıza Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nce yol harcırahı verilememekte. Bu yol harcırahını da Çorum Belediyesi çok düşük fiyat belirlediği için okul takımlarımız sor durumda kalıyor. Yol rayiç bedellerinin yeniden güncellenmesini talep ediyoruz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim