Öğrencilerde tarih bilincini oluşturmak için bir dizi etkinliğin yapılacağı “Disiplinler Arası Bir Farkındalık Çalışması: Gizli Hazinemiz Hattuşa” isimli projenin okul müdürlerine tanıtıldığı toplantıda konuşan Karşıyaka Ortaokulu Müdürü Nevzat Gencer, söz konusu projenin çok kapsamlı olduğunun altını çizerek, “Tarihe ve tarihsel değerlerimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Ancak bu sorumluluğun gelecek nesillere aktarımı daha büyük bir sorumluluktur” dedi. Gencer, projenin amaç ve gerekçelerini anlatarak okul müdürlerinden projelerine destek istedi.

“Gizli Hazinemiz Hattuşa” adlı projenin tek boyutlu bir bakış açısı ortaya koymadığına dikkat çeken Gencer, şunları söyledi:

“İçerisinde okuma etkinlikleri, yazarlarla söyleşi, Hattuşa temalı öykü ve resim yarışmaları, Sosyal Bilimler MYO’da panel, edebiyat, sanat, sinema ve arkeoloji başlıklarında atölye çalışmaları (workshop), HÜBTÜAM’da workshop, Antropoloji Laboratuvarı ziyareti, “Müzede Bir Gece” etkinliği, “Hattuşa’da Bir Gün” temalı okul gezisi, aile ve öğrencilerin birlikte yapacakları “Ailemle Geziyorum Hattuşa’yı Tanıyorum” Hattuşa Kültür Gezileri”, “Öğrenci Gözüyle Hattuşa” fotoğraf yarışması ve sergisi, Hattuşa Okul Şenliği, halka açık Hattuşa konseri projede yer alan etkinliklerdir.”

Projeye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanısıra Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de paydaş olarak destek verdiğini belirten Gencer, “Sosyal medyada da #gizlihazinemizhattuşa heşteğiyle bir çalışma başlattık. Hattuşa’nın ve ilimizin tanıtımı için tüm öğretmen, öğrenci ve duyarlı halkımızı Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarından varsa Hattuşa/Boğazkale ile ilgili resimlerini de paylaşarak yoksa da #gizlihazinemizhattuşa heştegini paylaşarak bu çalışmaya destek olmaya çağırıyorum. Bütün bu çalışmaların sonunda bir kişide bile tarihe karşı ya da tarihsel değerlerimizi korumaya yönelik bir ilgi oluşturabilirsek kendimizi hedefe ulaşmış addedeceğiz” dedi.

Projenin ilk ayağında yazar Buket Uzuner’in 3 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 14.00’de Devlet Tiyatrosu Salonu’nda Hattuşa’yı konu edinen “Toprak” adlı romanı üzerinde öğrencilerle söyleşi yapacağı ve söyleşinin ardından (15.00-17.00) kitaplarını imzalayacağını kaydeden Gencer, imzanın halka açık olacağını kaydederek, “Proje yıl boyunca sürecek ve 2 Mayıs 2019’da ödül töreni ile sona erecek” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim