37 yıldır eğitim ve öğretim hizmeti veren Karşıyaka İlkokulu'nun gerek nüfus yoğunluğunun artması, gerek günümüz ihtiyaçlarına cevap verememesi, gerekse de bazı bölümlerinde çatlaklıklar ve yıkıntılar oluşması nedeniyle tehlike arzetmesi büyük bir problem haline geldi.

İl Genel Meclisi Başkanlığınca geçtiğimiz Ocak ayı toplantılarında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilen, "Çorum Merkez Karşıyaka İlkokulu 1980 yılında yapılmış olup bu binanın hemen hemen her yerinde, zemin katın tüm koridorunda baştan başa çatlamış, yarıklar meydana gelmiştir. Bu binada öğrencilerin ders yaptıkları sınıflar tamamen çatlak durumdadır. Okul müdürü ve öğretmenler tarafından, okulun depreme dayanıklı olup olmadığı ve okulun fiziki durumun incelenmesi talep edilmiştir" şeklindeki araştırma dosyasının sonuçları açıklandı.

Hazırlanan rapor hakkında bilgi veren Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Süleyman Şener, "Binanın oldukça eski olması binanın doğu tarafında devamlı çatlakların oluşması, mevcut binanın semt öğrencisinin tekli öğretim olarak ancak yarısının karşılayabilmesi, öğrencilerimizin yeni ve modern bir binada eğitim görmesinin önemini göz önünde bulundurduğumuzda adı geçen okulun yerine 24 derslikli yeni bir okul binasının yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür." diye konuştu.

Komisyon raporu İl Genel Meclis Üyeleri tarafından kabul edildi.

Editör: TE Bilisim