Olumsuz hava şartlarından dolayı altyapı çalışmalarının bir süredir yapılamadığı Cadde’de, dün sabah saatlerinde tekrar çalışma başlatıldı.
Elektrik hattı çekmek için Karşıyaka 1. Cadde’de kazı yapan Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iddiaya göre kepçe operatörünün bir anlık dikkatsizliği sonucu, yeraltındaki doğalgaz borusunu patlattı.
Vatandaşlar şaşkın bakışlarla Belediye çalışanlarını izlerken, caddeye yayılan gaz kokusu kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu.
Yoğun gaz kokusundan dolayı rahatsız olan mahalle sakinleri, hemen “187 Çorumgaz Arıza Servisini” arayarak durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen Çorumgaz çalışanları, hasar gören boruyu değiştirerek arızayı giderdi.
Tadilat sırasında birkaç mahalleye gaz verilemezken; yöre sakinleri olay yerinde hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını ve sokakta kazı yapılmadan önce Çorumgaz’a haber verilmediği iddia etti.
Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ise, altyapı eksikliğinden dolayı çalışma başlattıklarını, elektrik hattı için kazı yaptıkları sırada bir abonenin doğalgaz borusuna zarar verdiklerini belirterek, altyapı ve üstyapı çalışmaların birkaç güne kadar tamamlanacağını söylediler.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim