Özel Elitpark Hastanesi Jinekolog Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Uzun’a karnında şişlik, karın ağrısı ve nefes almada zorlanma şikayetleri ile başvuran Zübeyde Altunay’a ilk muayene Dahiliye Uzmanı Dr. Selçuk Yalçın tarafından yapıldı. Tomografi tetkiklerinde karını tamamen dolduran yaklaşık 35-40 cm çapında kistik kitle tespit edildi.

Hastanın 2 yıldır karındaki şişliği bildiği halde ameliyat korkusundan dolayı ameliyat olmaktan çekindiği, 13 yaşındaki oğlunun ısrarı üzerine ameliyat olmayı kabul ettiği belirtilirken, hastane tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Hastamıza gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra anestezi Uzmanı Dr. Gür Topcuoğlu başkanlığındaki anestezi ekibi ile Jinekolog Op. Dr. Mustafa Uzun, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aziz Cengiz, Jinekolog. Op. Dr. Fatma Emrali ve ameliyathane ekibi tarafından başarılı bir operasyon gerçekleştirilmiştir.

Operasyonda 45-35x30 cm boyutlarında ve 13 kg. ağırlığında devasa over kisti başarılı bir şekilde çıkartılmıştır. Operasyon esnasında ve operasyon sonrasında erken ve geç her hangi bir komplikasyon izlenmemiş, hastamız kendi ihtiyaçlarını karşılayacak durumda ve taburcu olmayı beklemektedir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim