Candan, yaptığı yazılı açıklamada 20 Şubat 2015 Cuma günü yerel basında yer alan “Belediye kar ile mücadelede sınıfta kaldı” başlıklı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Çorum Belediyesi’nin Fen İşleri, Temizlik İşleri, Ulaşım Hizmetleri, Zabıta, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kar ile mücadelede önceki yıllardaki deneyimleri ile bir koordinasyon içinde çalıştığını ve başarılı bir kar mücadelesi gerçekleştirdiğini dile getiren Turhan Candan, “Karla mücadelede belediyemizin 1’inci önceliği şehir içi otobüs güzergâhlarının aktif olması ve hastanelere ulaşımın sorunsuz sağlanmasıdır. 2’nci öncelik ise ana arterler başta olmak üzere 175 caddemizde kar ve buzlanmadan kaynaklanan herhangi bir tıkanmayı önlemektir. Okullara, sağlık ocaklarına, camilere ve diğer kamu kurumlarına ulaşımın açık olması da 3’üncü öncelik olarak belirlenmiştir. Şehrimizde 1950 sokağın tamamında trafik akışkanlığının sağlanması ise karla mücadelemizin son aşamasıdır. Bahçelievler Mahallesi, Akkent Mahallesi ve KSS bağlantı yolları, ilk müdahalenin eşzamanlı olarak gerçekleştirildiği bölgelerdir” dedi.
Çorum Belediyesi’nin karla mücadele ekiplerinin meteorolojik tahminler çerçevesinde hazırlıklarını yaptığına ve her an karla mücadeleye hazır beklediğine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Yoğun kar yağışının başladığı ilk andan itibaren organize bir şekilde tuzlama ve kar temizleme ekiplerini öncelikli bölgelerde faal hale getirmiştir. 18 Şubat 2014’te başlayan ve 3 gün aralıksız süren karla mücadelede 3 vardiyada toplam 420 personelimiz görev almış, yollar için 5.000 ton tuzlu karışım, köprüler için ise 5.250 kg buz eritici solüsyon kullanılmıştır” dedi.
Çorum’daki tüm cadde ve sokakların karla mücadele hareket planına göre ulaşıma açıldığını, hiçbir semtte hayatı olumsuz etkileyecek bir kar engeli oluşmadığını belirten Candan, “Ana arterlerden başlamak üzere kaldırımlarda kar temizliği gerçekleştirilmiştir. Diyaliz hastalarının bulunduğu sokaklardan gelen talepler de öncelikli olarak değerlendirilmiş, yollar açılmış; bu anlamda da bir sıkıntı yaşanmamıştır. Çorum Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karla mücadele ve temizlik başta olmak üzere şehrimizde günlük yaşamı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen bütün hizmetleri alnının akıyla yapacak birikim ve kabiliyete sahiptir. Karla mücadelemiz sırasında uyarılarımızı dikkate alan, çalışmalarımızı anlayışla karşılayan ve bize katkı veren değerli hemşehrilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim