Çorum İl Emniyet Müdürlüğünde uzun bir süre karakol ve hastane polisi olarak görev yapan, ardından Şırnak’a atanan polis memuru Ertuğrul Yılmaz, iddialara göre, önceki gün izinli olarak Amasya’nın Taşova İlçesi’ne geldi. Ertuğrul Yılmaz, evinde uyurken beylik tabancasıyla başından vuruldu.

Silah seslerini duyan çevre sakinleri hemen 112 Acil Servis ve polis ekiplerine haber verdi. Yılmaz’a ilk müdahale evinde yapılırken, daha sonra Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yılmaz, Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ertuğrul Yılmaz’ın cansız bedeni ise otopsi işlemleri sonrası yakınlarına teslim edildi.

48 yaşındaki Ertuğrul Yılmaz, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. Cenazeye Yılmaz’ın yakınları ve polisler de katıldı.

Daha önce yaptığı iki evlilikten 2 çocuğu olduktan sonra 8 yıl önce evlendiği M.Y.’den de biri kız 2 çocuğu daha olan Yılmaz’ın 7 yaşındaki oğlu Yusuf ise annesinin vurduğu babasının tabutuna defalarca sarılıp öptü. O anlar ise cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Olayın ardından Almanya’dan gelen Ertuğrul Yılmaz’ın kardeşi Şevki Yılmaz, “Ağabeyim 25 yıllık polisti. Şırnak’tan izne gelmiş. Yorgun argın şekilde. Biraz tartışma olmuş. Karısı, yatağa yatıp uyuyunca beylik silahını alıp onu vurmuş” diye konuştu.

Gözaltına alınması sonrası ifadesinde eşiyle tartışma yaşadığını belirten M.Y. adliyeye sevk edilmesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklanan M.Y.’nin olayın ardından pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi.(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim