Okul müdürü Burhan İncekara'nın ev sahipliği yaptığı Seminere; Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İyi Parti Kargı İlçe Başkanı Kemal Zincirli,Atatürkçü Düşünce Derneği Kargı Şube Başkanı Hasan Çiftlik, Kargı Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin, kurum müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Seminer müdür Burhan İncekara'nın konuşmasıyla başladı. Erasmus'un okul ve öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan İncekara; “Erasmus, okulumuz ve öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. Öğrencilerimiz Romanya ve Çek Cumhuriyeti'ne giderek, hayatlarına bir yenilik daha ekleyecekler. Bu proğram ile erken okul terkinde azalma olacak, Avrupa vatandaşlık bilinci gelişecek, öğrencilerimizin istihdam edilebilirliği artacak. Okulumuzun Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında öğrenim görmekte olan 9.10.11. ve 12. sınıf öğrencileri katılımcı grubumuzu oluşturacaktır. 31 Mart 2019 - 13 Nisan 2019 tarihleri arasında 1. Grup staj uygulaması için Romanya'ya 8 öğrenci, 1 refakatçı öğretmen, 3 Mart 2019 - 16 Mart 2019 2. Grup staj uygulaması için Çek Cumhuriyetine 8 öğrenci, 1 refakatçı öğretmen gideceklerdir. Proje bütçesi 27.947 Avrodur." dedi.

Bilgilendirme konuşmasının ardından toplantıya katılan veliler, çocuklarının Avrupa ülkelerinde meslekleri ile ilgili proje gezisine katılmasından büyük memnunluk duyduklarını ifade ederek, projede emeği olan tüm eğitim yöneticilerine teşekkür ettiler. (İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim