Yapılan uygulamalı eğitim kapsamında biyolojik çeşitliliği ile ön plana çıkan Kargı ve çevresindeki dağlık alanlarda teorik bilgilerini pratiğe dökme şansı bulan öğrenciler için önemli bir deneyim olduğu belirtildi.

Arazi gezisi öncesinde Kargı’da biyoçeşitliliği hakkında Yrd. Doç. Dr. Şafak Bulut tarafından bir sunum yapıldığı, daha sonra arazi çalışmaları esnasında alana foto kapanlar kurulduğu, yaban hayvanlarının arazide bıraktığı izler ve yuva delikleri gibi alanda bulunduklarına dair kalıntılarının incelendiği ve kuş gözlem çalışması yapıldığı da kaydedildi. Eğitimde öğrenciler Bozayı, kurt, kaya sansarı ve tilki izlerini alanda tespit ettiler.

Avcı ve Bulut koordinatörlüğünde yapılan çalışmada akarsu ve göller gibi sulardan mikrobiyolojik canlıların tespit edilmesi için su numunelerinin alınma tekniklerini de öğrenen öğrenciler iki günlük programda doğal ekosistemi yerinde inceleme ve değerlendirme fırsatı bulmalarının yanında Kargı’nın doğal güzelliklerini de görme fırsatı buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim