Kargı Belediyesi Toplantı Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen toplantıya Tarım Bakanlığı Reform Genel Müdürlüğü Koordinatörü Ziraat Mühendisi Fethi Molla ile Veteriner Hekim Ozan Yolcu konuşmacı olarak katıldı.
Kargı’nın hayvancılığa elverişli bir bölge olduğunu ve ilçede yapılması düşünülen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin Kargı halkı için büyük bir fırsat olacağını belirten Ziraat Mühendisi Fethi Molla, bu büyük proje ile vatandaşların devlet teşviklerinden de yararlanabileceğini söyledi.
Toplantıda kısa bir konuşma yapan Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, “İlçemizde Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşması bilhassa yem ve girdi fiyatlarının ucuza mal edilmesi ve devletin bu konuda vermiş olduğu katkıların daha iyi kullanılmasında avantaj sağlayacaktır” dedi.
Hayvancılık OSB’nin ilçenin geleceği için çok önemli olduğunu dile getiren Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ise, “Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için seçilecek arazinin en az yüzde 75’inin hazine arazisi olmasını istiyoruz. Yer tespiti için beraber çalışmalarımızı yapmalıyız. Hep birlikte ilçemiz adına çok önemli bir adım atacağız” dedi.
Toplantıya katılan vatandaşlar ise Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasını destekleyeceklerini, bu konuda yapılacak çalışmalara da katılacaklarını belirttiler.
(İbrahim EFE)
Editör: TE Bilisim