Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Mart 2017 tarihindeki Kastamonu ziyaretinde verdiği talimatın ardından Taşköprü Belediyesi ile Kargaz arasında yapılan protokol kapsamında Taşköprü ilçesine doğalgaz verilmeye başlandı.

Taşköprü ilçesine ilk kez doğalgaz verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Taşköprü Atatürk Ortaokulu Halk Oyunu ekibinin de sahne aldığı programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Mübarek bir günde ilçemiz adına tarihi bir olaya tanıklık etmek için toplanmış bulunmaktayız. Hayallerin gerçek olduğu bir ilçedeyiz” dedi.

“9 AYDA TAŞKÖPRÜ’YÜ DOĞALGAZLA BULUŞTURDUK”

Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ise, şunları söyledi:

“Bakanımız Berat Albayrak’la geçtiğimiz mart ayında konuşmamızda Taşköprü’ye bu yılsonuna kadar doğalgaz gelmesini istiyoruz diyerek rica da bulundu. Cumhurbaşkanımız da ilimizi ziyaretlerinde bu yılsonuna kadar Taşköprü’ye doğalgaz verilecek talimatı verdi. 9 ay içerisinde bir ilçeye doğalgaz gelmesi mümkün değil ama gayretlerimiz ve Cumhurbaşkanımızın talimatı ve yoğun çalışmalarımızla kısa bir zaman içerisinde Taşköprü’ye doğalgazı kavuşturduk. Burada bu mutlu günde sizlerin huzurunda ve ilk doğal gazımızı yakma sevincindeyiz. Taşköprü ilçemizin hemen doğalgaza kavuşması için bütün çabalarımızla tırlarla getirdiğimiz taşıma sistem ile birlikte doğalgaz Taşköprü’ye verildi. Boru hattı çalışmalarımızın devam edeceğini belirterek 2018 yılı sonunda tüm ilçemizde doğalgaz kullanılacaktır. Şu an taşımalı sistem ile evinin önünde doğalgaz hat geçen bütün herkes bu yıl doğalgaz kullanılabilecek. Evlerimizde doğalgaz kullanılmak için evlerimizin önüne servis hattı konulması gerekirken abone merkezimize gelerek vatandaşlarımızın abone olması gerekiyor. Belediye Başkanımız bugün bir ricada bulunarak abone olacak vatandaşlarımızın evlerinin önüne de gaz kutularını koyalım onlarda bu sene doğalgazı kullansın dedi. Başkanımızın bu ricasını kırmayarak abone olacak evlere de servis hattı bağlanarak bu yıl doğalgaz kullanabilecekler.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan meşaleler doğalgaz kullanılarak yakıldı. Programın sonunda Taşköprü Belediyesi tarafından vatandaşlara keşkek ikram edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim