Kastamonu’nun Devrekani ilçesi geçtiğimiz gün düzenlenen törenle doğalgaz kullanmaya başladı. Devrekani Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Devrekani Kaymakam Vekili Ahmed Çelik, Belediye Başkan Vekili Necmettin Cabbar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T. Zafer Karahasan, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bağçacıoğlu, KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti. İnsanların yaşadıkları bölgede her yönden konfor beklediğini belirten Vali Yaşar Karadeniz, konforun ölçüsünü yaşanılan devrin belirlediğini, bir dönemin kömürün konforun ölçüsü olduğunu, ondan önce ise odunlu sobaların bunu sağladığını hatırlattı.

Vali Karadeniz bugün konforun ölçülerinden birinin doğalgaz olduğunu belirterek “Artık doğalgaz olmayan bir yerleşim yeri insanlar açısından da cazip olmaktan çıkmaya başlamıştır. Bu hem konut olarak, hem de sanayi kuruluşu açısından böyle. Artık herhangi bir yere yatırım yapacağı zaman bir iş adamı orada doğalgaz var mı yok mu onu da soruyor. Çünkü doğalgazın her şeyden önce maliyeti çok düşük ve bunu yakmak için adam tutmak zorunda değilsiniz. Temizlik sorunu yok ve çevre kirliliği açısından da sanıyorum şu an kullanabileceğimiz en uygun yakıt durumunda.

Bundan dolayı da bu dönemin konforu doğalgazdır ve doğalgazın da Devrekani ölçeğinde bir ilçeye gelmesi gerçekten büyük bir şans. Çünkü 20 bin nüfus kriteri uygulanıyor. Bu 20 bin nüfus kriterinin üzerindeki yerleşim yeri tamamlandıktan sonra belki bu kriter yine aşağı çekilecek. Bu işlemler daha önce 50 bin kriterine göre yürütülmüştü ama Devrekani kendi ölçeğindeki ilçelere göre bu konfora daha erken kavuşacak şanslı bir ilçemiz. Elbette bugün burada hizmete giren doğalgazla ilgili emeği geçenler var ve onların gayretleri sayesinde bu hizmet sizlere kavuştu. Ben emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve doğalgazımızın Devrekani ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Doğalgazı kömürden daha ucuza maletmek için mantolamanın önemine değinen Milletvekili Köylü de “Doğalgaz bizim için medeniyetin en önemli avantajlarından birisidir. Kadınlar ocakta doğalgazı daha rahat bir şekilde kullanacak” dedi.

Konuşmaların ardından, doğalgazın ilçe şebekesine verilmesi dolayısıyla hazırlanan doğalgaz borusu protokol üyeleri tarafından meşalelerle yakıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Vali Sayın Yaşar Karadeniz ve beraberindeki heyet yeni göreve başlayan Devrekani Kaymakam Vekili Ahmed Çelik’i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim