“Tanınmış Sima Ziyaretleri” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, Gençlik Liderleri ve üye gençlerin yanı sıra Sanat Dostları Grubu’ndan Muzaffer Gündpğar ve Selahattin Aydemir, Halil Çimen’i Sarimbey Köyü’ndeki evinde ziyaret ettiler.

Eşi Sevim Çimen’le konuklarını ağırlayan Âşık Borani, rahatsızlığına rağmen onları kırmayarak kendine ait şiirlerini de okudu.

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, Âşık Borani’nin günümüzün tekke ve tasavvuf şiir geleneğinin yaşayan en önemli şairlerinden biri olduğunu belirterek, “O, çileyi umuda dönüştüren, sevgi ve kardeşliğin ozanıdır. Öyle ki bu özelliği yazdığı birçok esere de yansımıştır. Sağlık sorunları yaşayan ozanımıza sağlık ve sıhhatler diliyoruz. Gençlerimize örnek teşkil eden Borani Baba ve eşi Sevim Hanım’a misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan Mehmet Tığlı, gençlerin geleceğe dair motivasyonlarını arttırmak amacıyla sürdürülen “Tanınmış Sima Ziyaretleri”nin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, “Bütün gençlerimizi Merkezimiz’e davet ediyoruz.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim